ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΓΡΑΦΗΣ ΣΤΟΝ ΧΟΡΙΑΜΒΟ

Συνεχίζονται οι εγγραφές στο φωτογραφικό εργαστήρι

Στην προσπάθειά μας να γράψουμε ένα ποίημα, ένα διήγημα ή ακόμα (οι πιο φιλόδοξοι) ένα μυθιστόρημα ήρθαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με τη διαπίστωση ότι η συγγραφή έχει το δικό της σύστημα, τους δικούς της κανόνες που θα πρέπει να διδαχτούμε για να μπορέσουμε στη συνέχεια να πειραματιστούμε

και να οδηγηθούμε στη δεξιότητα της γραφής.

Η περιπέτεια της γραφής ωστόσο είναι και μια απόλαυση για όλους! Διασκεδαστική, ικανή να μας απελευθερώσει από το στρες της καθημερινότητας κι ένα ισχυρό εργαλείο για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς μας. Ένα ολοκληρωμένο συγγραφικό έργο, μεγάλο ή μικρό, αποτελεί εργαλείο αυτογνωσίας, αυτοπεποίθησης και αυτοεκτίμησης.
Ο κύκλος σεμιναρίων δημιουργικής γραφής στον Χορίαμβο (Γαληνού 5 και Φαρμακίδου, Λάρισα) ξεκινούν τη Δευτέρα 30/10/2017 και ώρα 19:00 με 21:00.

Επιστημονική σύμβουλος η Λίνα Βαλετοπούλου, συγγραφέας, master Δημιουργικής Γραφής Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.
Γνωριμία με την μικρή φόρμα, το διήγημα αστραπή, τις τεχνικές αφήγησης από τον ρομαντισμό ως τον μεταμοντερνισμό, διασκεδαστικές ασκήσεις ύφους, προτάσεις ανάγνωσης. Τι είναι το flashback; Τι εννοούμε με τον όρο οπτική γωνία του αφηγητή; Πώς χτίζουμε έναν χαρακτήρα; Μπορεί ένα πίνακας ή μια φωτογραφία να μετουσιωθεί σε πεζό κείμενο ή ποίημα;

Η συγγραφή είναι τέχνη και η τεχνική της μαθαίνεται κι εξελίσσεται συνεχώς! Εμπνεύσου διαφορετικά, εμπνεύσου δημιουργικά! Ίσως ο επόμενος συγγραφέας να είσαι εσύ!

Φωτογραφικό εργαστήρι

Συνεχίζονται οι εγγραφές για το φωτογραφικό εργαστήρι του Πολυχώρου Πολιτισμού του Συλλόγου «Χορίαμβος» (Γαληνού 5). Ήδη έχει πραγματοποιηθεί ένα εισαγωγικό μάθημα γνωριμίας για αρχαρίους και τα μαθήματα γίνονται κάθε  Πέμπτη στις 18:00 . Την επιμέλεια των μαθημάτων έχει ο  επαγγελματίας φωτογράφος – φωτορεπόρτερ Αποστόλης Ντόμαλης.

Επίσης τμήμα για   προχωρημένους θα ξεκινήσει παράλληλα με των αρχαρίων φέτος , με πρώτη συνάντηση την Τετάρτη 1η Νοέμβρη .

Όποιος   διαθέτει τις βασικές γνώσεις φωτογραφίας και την αντίστοιχη κάμερα μπορεί να δηλώσει στον νέο κύκλο που απευθύνεται σε προχωρημένους. Τα μαθήματα θα επικεντρώνονται στην κριτική και αισθητική προσέγγιση της εικόνας με ταυτόχρονη πρακτική της λήψης σε επιλεγμένες θεματικές.

Τα μαθήματα  διοργανώνονται με βάση τις ανάγκες της εποχής μας συνταιριάζοντας    την ιστορία, την θεωρία  και  την πρακτική της Φωτογραφίας .Φιλοδοξούν να δώσουν το έναυσμα για μια καλύτερη σχέση με την εικόνα και την τεχνική της λήψης ,συνδυάζοντας εκείνες  τις βασικές γνώσεις που θα απελευθερώσουν δημιουργικά και τον πιο αδαή ,που θα εμπνεύσουν τον νέο ερασιτέχνη για περαιτέρω εξέλιξη ,ανακαλύπτοντας  τις  κρυφές δυνατότητες τους για μια σειρά από  θέματα της καθημερινής ζωής και του ενδιαφέροντος του.

Τα μαθήματα   θα γίνονται  2 ώρες την εβδομάδα  και θα περιλαμβάνουν   θεωρία –  αισθητική της φωτογραφίας  και  πρακτική  εξάσκηση  με φωτογραφικές εξορμήσεις κατά  τακτά χρονικά διαστήματα .

«Φρεσκάρετε  την ματιά σας και τις γνώσεις  σας και ανακαλύψτε ή επαναπροσεγγίστε τον κόσμο της φωτογραφίας ,της ιστορίας ,της τεχνικής ,βοηθώντας την  δική σας αισθητική προσέγγιση  στην καθημερινότητα που βιώνετε. Ζούμε στην εποχή της εικόνας, βομβαρδιζόμαστε με πληροφορίες ας προετοιμαστούμε κατάλληλα ως πομποί αλλά και ως δέκτες με τα κατάλληλα εφόδια ώστε να διευρύνουμε την αντίληψη μας» – Αποστόλης Ντόμαλης

Ποιος είναι ο Αποστόλης Ντόμαλης

Ο Αποστόλης Ντόμαλης γεννήθηκε και κατοικεί στην Λάρισα.  Είναι επαγγελματίας φωτογράφος  – φωτορεπόρτερ και συνεργάτης του Αθηναϊκού & Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Ξεκίνησε την φωτογραφία  στα τέλη του ΄90  ως ερασιτέχνης  με ασπρόμαυρο φίλμ κάνοντας την εμφάνιση των αρνητικών και την  εκτύπωση σε σκοτεινό θάλαμο. Το ενδιαφέρον του έγινε πάθος και στην συνέχεια  σπουδές  στα ΤΕΙ φωτογραφίας στην Αθήνα.

 

Έχει εργαστεί στην ημερήσια  εφημερίδα της Λάρισας «Ημερήσιος Κήρυκας»  ως επαγγελματίας φωτοειδησεογράφος επί πολλά έτη, ενώ  έχει συνεργαστεί και με άλλα πανελλαδικής εμβέλειας φωτοειδησεογραφικά πρακτορεία , όπως είναι το newsports, και Actionimages.

Έχει συμμετέχει σε διεθνείς αποστολές ως φωτορεπόρτερ στο Κίνημα  κατά της παγκοσμιοποίησης anti-global στην Ευρώπη ταξιδεύοντας  στην  Πράγα-2000,την Νίκαια Γαλλίας, την Γένοβα-2001, ενώ έχει συνεργαστεί με περιοδικά πάνω στην ταξιδιωτική φωτογραφία ταξιδεύοντας στην Λατινική Αμερική  (Κούβα-2004 – Βενεζουέλα-2005).

Εικόνες του έχουν χρησιμοποιηθεί απ’ όλο τον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο της χώρας , ενώ  υπήρξε φωτογράφος και συνεργάτης σε θέματα φωτογραφίας στο πολιτιστικό ψηφιακό περιοδικό diavasinet.gr

Διατέλεσε  εκπαιδευτικός συνεργάτης από το 2000 έως το 2015 πάνω στην Φωτογραφία σε διάφορα τμήματα σε: ΝΕΛΕ,ΙΕΚ(δημόσια), ΚΕΚ ,ΚΕΕ ,στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης  σε πολλούς δήμους  (Λάρισα, Φάρσαλα, Συκούριο, Πυργετό, Τύρναβο, Αγιά).

Είχε την επιμέλεια και εικονογράφηση λογοτεχνικών βιβλίων η Έμπνευση 1997 και «η Μελωδική νύχτα του χώρου και των σκιών». Φωτογραφίες του εικονογράφησαν  τα σχολικά βιβλία Ελληνικής Γλώσσας της Α και Β Γυμνασίου(έκδοση του υπουργείου Παιδείας 2000-2003)

Ξεκίνησε και δημιούργησε  το φωτογραφικό εργαστήρι του πολιτιστικού συλλόγου Χορίαμβος της Λάρισας το 2012 και είναι μέλος της  Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδος (ΕΦΕ) και του «Φοίβου».

Πληροφορίες  για εγγραφή στο φωτογραφικό εργαστήρι «Χορίαμβος»:

Γαληνού 5 και Φαρμακίδου

τηλ   2411101963 – 69733713737

Εγγραφές στην γραμματεία του Χορίαμβου καθημερινά  6-10 μμ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ