ΓΙΟΡΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΠΕΤΕΙΟ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΛΥΚΕΙΟ ΦΑΛΑΝΗΣ (ΦΩΤΟ)

«Μαθαίνω την ιστορία της χώρας μου και αντλώ διδάγματα από αυτήν» ήταν το μήνυμα που έστειλε η  κοινή εκδήλωση του Γυμνασίου και Λυκείου Φαλάνης για την επέτειο του «ΟΧΙ» και τη γιορτή της σημαίας.

Η εκδήλωση, που διακρίθηκε για την άριστη οργάνωση της, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του σχολείου, παρουσία τοπικών αρχών, γονέων, καθηγητών και μαθητών των δυο σχολείων .

«Η ιστορία  δεν είναι κάτι το άψυχο, κάτι το μουσειακό. Είναι το εργαλείο για την εθνική μας αυτογνωσία και για μια ελπιδοφόρα πορεία στο μέλλον», τονίστηκε σχετικά.

Αρχικά οι διευθυντές των σχολείων κκ. Αλέξης Καλέσης και Γιάννης Παπατόλιας παρέδωσαν τη σημαία των σχολείων στους αριστεύσαντες μαθητές και ακολούθησε η γιορτή που συμπεριλάμβανε κείμενα,,τραγούδια από τη χορωδία αλλά και προβολή αρχειακού κινηματογραφικού υλικού που αποτύπωνε την εποχή του ‘40 και τη δράση της Εθνικής μας Αντίστασης.

Ακολούθησε σύντομη ομιλία από τον διευθυντή τοιυ Γυμνασίου κ. Αλέξη Καλέση για το νόημα της επετείου και τη συνέχεια, απονεμήθηκαν βραβεία και αριστεία στους μαθητές που διακρίθηκαν για την επίδοση τους για το σχολικό έτος 2016-17

Τη γενική  επιμέλεια της εκδήλωσης είχε η φιλόλογος κα Ελένη Μαραγγού συνεπικουρούμενη από την καθηγήτρια μουσικής κ. Στεφανία Πουλιάνα και τον καθηγητή πληροφορικής κ. Γεωργ. Ρούσσα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ