ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΟΥ ΘΕΡΙΝΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ

Περίσσευε ο ενθουσιασμός μα και η συγκίνηση στην τελετή λήξης του θερινού σχολείου των φυλακών Λάρισας, με τους εκπαιδευόμενους να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους σε μια γιορτή που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου, στο 2ο ΣΔΕ Λάρισας και τα είχε όλα!

Εικαστικά, μουσική, θέατρο και δημιουργική γραφή, με τους εκπαιδευόμενους να συγκεντρώνουν τις σκέψεις και τα συναισθήματά τους σε ένα βιβλίο διαβάζοντας αποσπάσματά του στο κοινό και «ευχαριστώντας όλους που τους έδωσαν την ευκαιρία να εκφρασθούν».

«Πρόκειται για την υλοποίηση ενός προγράμματος δραστηριοτήτων που επιλέγουν οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι και εξελίσσεται σε θεσμό», τόνισε στη σύντομη ομιλία του ο διευθυντής του 2ου ΣΔΕ Γ. Τράντας, πριν δώσει το λόγο στους πρωταγωνιστές, τους μαθητές και τους δασκάλους τους.

«Η προσπάθεια έχει διάρκεια, δεν πρόκειται για πυροτέχνημα», τόνισαν οι εκπαιδευτές με τη Μ. Γκουντουβά και το Γ. Καλαμάρα να παρουσιάζουν με τους μαθητές τους έργα της εικαστικής ομάδας, ενώ η Κ. Πασσιά αναφέρθηκε στην ομάδα δημιουργικής γραφής που συγκέντρωσε έργα των μαθητών σε ένα υπέροχο βιβλίο με τον τίτλο «Εκ προμελέτης», αποσπάσματα του οποίου απόλαυσαν οι καλεσμένοι από τα χείλη των εκπαιδευόμενων.

Βασισμένο στο βιβλίο «Ο γλάρος Ιωανάθαν» και το θεατρικό που ακολούθησε με τίτλο «Όταν ο Μπαχ συνάντησε το Μπαχ», με τους μαθητές να ενώνουν τις δυνάμεις τους με τη βοήθεια των συντονιστριών Μ. Παπουτσή και Σ. Αποστολοπούλου προκειμένου να στείλουν το δικό τους μήνυμα «για κείνο που υπάρχει στη ζωή πέρα από τα όσα μπορεί να δει το μάτι…», μιλώντας για ένα γλάρο που κέρδισε την ελευθερία του.

«Τα σχολεία αυτά τα υπερασπίζονται οι ίδιοι οι εκπαιδευόμενοι», υπογράμμισε σε σύντομο χαιρετισμό του ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δ. Δεληγιάννης, με την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ε. Αναστασοπούλου να επισημαίνει πως «με τα φτερά της σκέψης μπορεί να φτάσει ο άνθρωπος ψηλά».

Η όμορφη εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τους εκπαιδευόμενους να προσφέρουν σε όλους ένα κέρασμα και ένα χειροποίητο αναμνηστικό.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ