ΜΕΙΩΝΕΙ ΤΑ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ Ο ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΕΛΕΡ

350.000 € ετησίως λιγότερα τέλη αναμένεται να πληρώσουν το 2018 οι δημότες και οι επιχειρήσεις στο δήμο Κιλελέρ μετά από σχετική απόφαση του δ.σ. στη σημερινή του συνεδρίαση. Με αφορμή την απόφαση σε δήλωσή του ο δήμαρχος Θ. Νασιακόπουλος ανέφερε:

“Αγαπητοί  μου συνδημότες,

Στην τριετία της διοίκησής μας δημιουργήσαμε ένα δήμοοικονομικά αυτάρκη ο οποίος, παρ’ όλη τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο τόπος μας και όχι μόνο, καταφέρνει να ανταποκρίνεται στις υποχρεώσεις του αλλά και να  κάνει βήματα εξέλιξης και προόδου. Γι’ αυτό έχουμε τη δυνατότητα να αναγγείλουμε τη μείωση των ανταποδοτικών τελών, την αναβάθμιση του πάγιου μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου και την αναβάθμιση των υπηρεσιών καθαριότητας του Δήμου.

Α. Μείωση των ανταποδοτικών τελών

Σας ενημερώνω ότι η δημοτική αρχή προβαίνει σε μείωση των ανταποδοτικών τελών από 8 έως 16%, ταυτόχρονα η ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών αναβαθμίζεται αισθητά. Αυτό σημαίνει ότι με τη μείωση των ανταποδοτικών τελών τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα όρια του δήμου θα πληρώνουν περίπου 350.000 Ευρώ λιγότερα,ετησίως. Αυτή η μείωση των τελώναποκαθιστά αφενός μεν αδικίες του παρελθόντος ανάμεσα στις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου και αφετέρου δίνει μια ανάσα στα χειμαζόμενα από την οικονομική κρίση νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Και αυτό σε μια περίοδο που παρατηρούνται διαρκείς ανατιμήσεις και αυξήσεις τόσο στα είδη όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρονται γενικώς.

Β. Αναβάθμιση του πάγιου μηχανολογικού εξοπλισμού του Δήμου

Με τα χρήματα που εξοικονομήσαμε από τον εξορθολογισμό των δαπανών αγοράσαμε ένα μηχάνημα πλύσης των κάδων των απορριμμάτων (καδοπλυντήριο) αξίας 120.00 Ευρώ, έχουμε εξασφαλίσει την πίστωση και έχουμε ξεκινήσει τις διαδικασίες αγοράς δύο τριαξονικών φορτηγών και ενός ισοπεδωτή (γκρέιντερ) αξίας 135.000 Ευρώ. Η αγροτική οδοποιία ήταν  μια από τις θεμελιώδης εξαγγελίες μας και με τις ενέργειες αυτές είμαστε πεπεισμένοι ότι κάνουμε ένα σημαντικό βήμα στην οριστική επίλυσή του ζητήματος με ιδίους πόρους.

Γ. Καθαριότητα των Κοινοτήτων

Να ενημερώσω επίσης τους δημότες του Δήμου Κιλελέρ ότι  θα συνεχιστεί και φέτος το πρόγραμμα καθαρισμού των οδών όλων των κοινοτήτων από το αυτοκινούμενο σάρωθρο. Ένα πρόγραμμα που εφαρμόστηκε με απόλυτη επιτυχία για πρώτη φορά στο Δήμο μας. Τόσο η αγορά του καδοπληντυρίου, όσο και το σάρωθρο αλλά και η καταγραφή και η ταξινόμηση των κάδων αποκομιδής σκουπιδιών, ανακύκλωσης και κλαδιών καταδεικνύουν την ιδιαίτερη ευαισθησία της δημοτικής αρχής σε θέματα καθαριότητας και προαγωγής της οικολογικής συνείδησης όλων μας και ιδιαίτερα των νέων παιδιών πάνω στα οποία στηρίζουμε το μέλλον μας.

Όσα επιτύχαμε τα καταφέραμε με την αγαστή συνεργασία όλων των αντιδημάρχων, των δημοτικών συμβούλων, των προέδρων και των συμβούλων των κοινοτήτων, των εργαζομένων του Δήμου αλλά πρωτίστως όλων σας. Είμαστε πεπεισμένοι  ότι αυτή η συνεργασία θα συνεχιστεί και στο υπόλοιπο της θητείας μας”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ