ΣΕ ΑΝΑΒΡΑΣΜΟ Η ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Ημέρα πανελλαδικών κινητοποιήσεων η σημερινή και φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν από τις κινητοποιήσεις και οι μαθητές της Λάρισας αν και ελάχιστα είναι τα σχολεία που μπήκαν στο χορό των καταλήψεων και των διαμαρτυριών.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία σε κατάληψη είναι το 2ο ΓΕΛ Λάρισας, τα 1ο, 2ο, 4ο και 7ο ΕΠΑΛ Λάρισας και το ΕΠΑΛ Φαρσάλων.

Ηδη οι μαθητές πραγματοποιούν πορεία στο κέντρο της Λάρισας διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες μόρφωσης, επαναλειτουργία όλων των ολιγομελών τμημάτων και κάλυψη όλων των κενών σε εκπαιδευτικούς και βιβλία.

Εν τω μεταξύ στις 2 το μεσημέρι η ΕΛΜΕ Λάρισας διοργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Π.Δ.Ε. Θεσσαλίας για το σύνολο των αιτημάτων του κλάδου ενώ στην κινητοποίηση θα πάρει μέρος και ο σύλλογος εκπαιδευτικών α/βαθμιας του νομού.

Στο κάλεσμα του συλλόγου αναφέρονται τα εξής:

“Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας , ύστερα  από απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας,    καλεί  τους συναδέλφους σε  παράσταση διαμαρτυρίας  στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας τη Δευτέρα, 30 Οκτωβρίου και ώρα 14:00    για να  απαιτήσουμε λύσεις  στα προβλήματα που ταλανίζουν τη δημόσια εκπαίδευση .

Η σχολική χρονιά που ξεκίνησε στις 11 Σεπτεμβρίου, βρίσκει το χώρο της εκπαίδευσης αλλά και όλη την ελληνική κοινωνία σε βαθύτατη κρίση

Στο χώρο της δημόσιας εκπαίδευσης τα προβλήματα αυξάνονται και οξύνονται. Οι διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών συνεχίζουν να είναι μηδενικοί. Η αναπλήρωση αποτελεί τον διαρκώς αυξανόμενο τρόπο εργασίας στην εκπαίδευση σε συνθήκες ολοένα χειρότερες Οι μεταθέσεις είναι ελάχιστες, ο αριθμός των αποσπάσεων σε τραγική αναντιστοιχία με τις ανάγκες, τα κονδύλια για την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων δεν επαρκούν και φτάνουν στα σχολεία με μεγάλη καθυστέρηση και με το σταγονόμετρο.

Κι όλα αυτά σε ένα κλίμα όπου κάθε αλλαγή στην εκπαίδευση είναι σε αρνητική κατεύθυνση (υποταγή στα κελεύσματα των εκθέσεων του ΟΟΣΑ, εφαρμογή της αξιολόγησης – χειραγώγησης στο δημόσιο και επέκτασή της στο χώρο της εκπαίδευσης, σε πρώτο χρόνο για τους εκπαιδευτικούς με θέση ευθύνης καθώς και για τους αποσπασμένους σε διοικητικές θέσεις,  αρνητικές συνέπειες από την εφαρμογή του μέρους του Π.Δ. 79/2017 που ενσωμάτωσε τις Υ.Α. Φίλη, με τρομερές δυσλειτουργίες στις σχολικές μονάδες από την απουσία πάρα πολλών εκπαιδευτικών)”.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com