ΑΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΕΝΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ  ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ (ΦΩΤΟ)

Με φωνές η απάντηση του ενεργού τμήματος της Λάρισας

Μάλλον… μουδιασμένα ξεκίνησε η παρέλαση στη Λάρισα, αφού μετά τη γνωστή κόντρα που ξέσπασε στους κόλπους του Ερυθρού Σταυρού εθελοντές Σαμαρείτες της Λάρισας φορώντας τις στολές τους προχώρησαν σε βουβή διαμαρτυρία σηκώνοντας πανό με το σύνθημα «Σώστε τον Ερυθρό Σταυρό».

Αμήχανοι οι Λαρισαίοι αλλά και οι αστυνομικοί που επιτηρούσαν διακριτικά τους διαμαρτυρόμενους ένοιωσαν την «παγωμάρα» όταν περνούσαν από μπροστά τους τα τμήματα του ΕΕΣ, με τα σχόλια να δίνουν και να παίρνουν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπός τους Αν. Βασιλείου αναφέρθηκε στη διαμαρτυρία «για τα όσα δυσάρεστα συμβαίνουν στους κόλπους του Ερυθρού Σταυρού», ενώ απαντώντας σε ερώτηση της σελίδας για το αν τελικά η παρέλαση έγινε με εθελοντές των Αθηνών τόνισε πως «ξεκίνησαν από την Αθήνα για να επιστρέψουν πίσω μετά τη δημοσιότητα και την έκταση που πήρε η κίνηση», ενώ τελικά στις εκδηλώσεις πήραν μέρος εθελοντές της Λάρισας που παρέμειναν στο τμήμα.

«Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός αποτελεί πλέον αντικείμενο εκμετάλλευσης και συμφερόντων», κατέληξε ο κ. Βασιλείου, ενώ νωρίτερα και πριν την έναρξη της παρέλασης τη δική τους απάντηση έδωσαν με φωνές τα ενεργά μέλη του τμήματος της Λάρισας.

«Είναι κανείς από Αθήνα;», βροντοφώναξε δύο φορές ο ομαδάρχης τους στο ύψος της πλατείας του Αγίου Βησσαρίωνα, την ώρα που η ιαχή «όχι» ακουγόταν απ’ όλους μπροστά στα έκπληκτα μάτια των Λαρισαίων που περίμεναν την έναρξη της παρέλασης!

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ