ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΦΑΛΑΝΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΥΡΙΚΗ ΑΝΟΡΕΞΙΑ

Οι μαθητές του Γυμνασίου Φαλάνης έστειλαν το δικό τους μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής : η σωστή διατροφή είναι παράγοντας ψυχικής υγείας.

Ειδικότερα, με πρωτοβουλία του 15μελούς Μαθητικού Συμβουλίου του Σχολείου διοργανώθηκε εκδήλωση για το φαινόμενο της Νευρικής Ανορεξίας».

Οι μαθητές οργάνωσαν μόνοι τους την εκδήλωση και με τη χρήση οπτικοακουστικού υλικού και ενημερωτικών ομιλιών, ανέλυσαν στους συμμαθητές τους ένα πρόβλημα που αν δεν προσεχθεί μπορεί να οδηγήσει το νέο άτομο ακόμη και σε θάνατο.

Οι έφηβοι, όπως τονίστηκε, ακολουθούν συνήθως πρότυπα. Σήμερα, το πρότυπο των  «μοντέλων», δηλαδή των αδύνατων και υπερβολικά γυμνασμένων σωμάτων που επιβάλλει η παγκόσμια βιομηχανία της μόδας και της εικόνας είναι μια μεγάλη παγίδα για τους νέους που πείθονται ότι πρέπει να κάνουν «ειδική διατροφή». Αυτό οδηγεί σε διατροφικές διαταραχές με επικίνδυνες για την υγεία συνέπειες.

Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή είναι η βάση και για την ψυχική μας υγεία. Σε περίπτωση δε που υπάρχουν συμπτώματα του προβλήματος, η συζήτηση του με τους γονείς και η αναζήτηση βοήθειας από ειδικούς είναι πολύ βασικό για την αντιμετώπιση του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ