ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ 2016

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Λαρισαίων

Οι κομμουνιστές δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης, καταψήφισαν έναν ακόμη αντιλαϊκό απολογισμό κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Λαρισαίων, τονίζοντας τα εξής:

Ένα ακόμη «ματωμένο πλεόνασμα» ύψους 5εκ ευρώ, σε συνέχεια του 2015 που ήταν 4,5εκ ευρώ, εμφάνισε  ο ισολογισμός – ταμειακώς απολογισμός του 2016 της δημοτικής αρχής της «πρώτης φοράς αριστεράς». Η συνέχιση της αντιλαϊκής – φορομπηχτικής πολιτικής της δημοτικής αρχής των ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΛΑΕ κ.α. που αποτυπώνεται  στους αριθμούς, επιβεβαιώνει ότι για άλλη μια χρονιά διατηρήθηκαν τα πανάκριβα δημοτικά τέλη, επεκτάθηκαν η ανταποδοτικότητα σε όλες τις υπηρεσίες του δήμου, η παραχώρηση έργου σε ιδιώτες και οι ελαστικές σχέσεις εργασίας.

Την στιγμή που ο λαός στενάζει από την ληστρική  πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ για λογαριασμό του κεφαλαίου, το 2016 αρπάχτηκαν από το λεηλατημένο εισόδημα του Λαρισαϊκού λαού 1εκ ευρώ ανταποδοτικά τέλη παραπάνω από ότι το 2015!!! Ενώ αντίθετα οι ΚΑΠ (κρατική επιχορήγηση) συνεχώς μειώνεται, η ΣΑΤΑ ήταν ανύπαρκτη και το ΕΣΠΑ για έργα που αφορούν τις λαϊκές ανάγκες ήταν μηδενικό!!! Για άλλη μια χρονιά «απουσίασαν» έργα όπως η πυροπροστασία των δημοτικών κτηρίων, η αντισεισμική θωράκιση των σχολικών μονάδων που είναι κατασκευασμένα πριν το 1985, αλλά και μελέτες για την κατασκευή νέων πχ. σε Φαλάνη και Αμπελόκηπους. «Ψίχουλα» δόθηκαν επίσης για τη συντήρηση των δεκάδων σχολικών μονάδων του δήμου, φορτώνοντας ένα ακόμη βάρος στις πλάτες των γονέων.

Η όποια αντιπαράθεση αναπτύχθηκε, από όσους καταψήφισαν (κ.κ. Καραλαριώτου, Διαμάντος) ή κράτησαν  μια ενδιάμεση στάση (παρών) στην ψηφοφορία (κ. Νασιώκας), ήταν πάνω σε ζητήματα επιμέρους διαχείρισης της δημοτικής αρχής. Όλοι τους, πλην Λαϊκής Συσπείρωσης, παρά τις «διάφορες αποχρώσεις», ομονοούν ότι ο λαός πρέπει να βάλει πλάτη και να πληρώσει και για την καπιταλιστική ανάκαμψη.

Όσο για την πολυδιαφημισμένη «κοινωνική πολιτική» της δημοτικής αρχής, αυτή εξαντλείτε σε πολιτικές «πτωχοκομείου» των πιο εξαθλιωμένων στρωμάτων του λαού, αθωώνοντας τους κύριους υπαίτιους που χτυπάνε το λαό και είναι κεφάλαιο – κυβέρνηση -Ε.Ε.

Όλα τα παραπάνω επιβεβαιώνουν  ποιος τελικά θα κληθεί να πληρώσει το «μάρμαρο» της «δίκαιης ανάπτυξης», για την οποία υπερθεματίζει ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή του ΣΥΡΙΖΑ στη Λάρισα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ