ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΔΡΟΜΟΥ ΣΤΟ ΚΟΥΤΣΟΧΕΡΟ

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού Λάρισας-Τρικάλων προχώρησαν το μεσημέρι της Τετάρτης περίπου 100 πρόσφυγες του καταυλισμού του Κουτσόχερου.

Η διαμαρτυρία έγινε με κύριο αίτημα τη δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία προς την Αθήνα προσφύγων που έχουν κάρτα ασύλου, με την ευθύνη της Ύπατης Αρμοστείας, ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της σελίδας πιθανότατα αύριο Πέμπτη εκπρόσωπος της θα επισκεφθεί τη δομή προκειμένου να διευθετήσει το όλο θέμα.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έλειψαν οι μικροεντάσεις από αγανακτισμένους οδηγούς που αποπειράθηκαν ακόμη και να «σπάσουν» το μπλόκο που δημιούργησαν οι πρόσφυγες με κάδους αλλά και καθισμένοι στο οδόστρωμα, ενώ η κινητοποίηση ολοκληρώθηκε μία ώρα περίπου αργότερα, με το δρόμο να δίδεται και πάλι στην κυκλοφορία νωρίς το απόγευμα.

Εξάλλου, σύμφωνα με έγκυρες πηγές «προβληματική» δείχνει πλέον και η επικοινωνία του δήμου με τον καταυλισμό, λόγω κυρίως της μετακίνησης προσφύγων σε άλλες περιοχές αλλά και του γεγονότος πως «μπαινοβγαίνει» κόσμος με διαφορετικά χαρακτηριστικά στη δομή, την ώρα που η απουσία εργαζομένων στο Κουτσόχερο οδήγησε μεταξύ άλλων και στην «ελλειμματική» επικοινωνία με τον καταυλισμό.

Σημειώνεται πως λόγω της σημερινής κινητοποίησης τουλάχιστο 15-20 εργαζόμενοι που προσλήφθηκαν μέσω των προγραμμάτων του ΟΑΕΔ δεν κατάφεραν να αναλάβουν εργασία, κάτι που αναμένεται να γίνει από αύριο, την ώρα που «τρέχει» και το πρόγραμμα μετεγκατάστασης των πρώτων προσφυγικών οικογενειών σε σπίτια, με τις σχετικές συμβάσεις να έχουν υπογραφεί και τα διαμερίσματα να βρίσκονται σε διαδικασία επίπλωσης.

Οι πρώτες 20 περίπου προσφυγικές οικογένειες αναμένεται να εγκατασταθούν σε διαμερίσματα της Λάρισας την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ