ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΕΒΕ

Η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ με ανακοίνωσή της απευθύνει πλατύ κάλεσμα σε όλους του μικρούς αυτοαπασχολούμενους και Ιδιαίτερα στους νέους επαγγελματίες άνδρες και γυναίκες να δώσουν το αγωνιστικό παρόν και μέσα από τη μαζική συμμετοχή τους στα σωματεία να παρθούν αντίστοιχες αγωνιστικές πρωτοβουλίες.

Στο καλεσμα της ΠΑΣΕΒΕ τονίζεται ότι “οι αυτοαπασχολούμενοι πρέπει να πάρουν αγωνιστικές πρωτοβουλίες ώστε να:

Οργανωθεί η αντίσταση στη νέα επίθεση που ετοιμάζεται να εξαπολύσει η κυβέρνηση για λογαριασμό του κεφαλαίου.

Να μπει φραγμός στην υλοποίηση των κατασχέσεων.

Είναι δική μας υπόθεση να πυκνώσουν οι γραμμές του αγώνα ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική κυβέρνησης ΕΕ, που μας οδηγεί συντεταγμένα στη γενικευμένη ανασφάλεια, στα χρέη και τα λουκέτα. Μαζικοποιώντας τα σωματεία μας, παίρνοντας αγωνιστικές αποφάσεις, μπορούμε να ορθώσουμε εμπόδια.

Η Γραμματεία Λάρισας της ΠΑΣΕΒΕ ανταποκρινόμενη στο κάλεσμα της πανελλαδικής γραμματείας, αποφάσισε να προχωρήσει το πρώτο 15ήμερο του Νοέμβρη σε κινητοποιήσεις και παρεμβάσεις διαμαρτυρίας Ενάντια σε παλιά και νέα μέτρα. Πιο συγκεκριμένα:

Την Κυριακή 5 Νοέμβρη εξόρμηση στην αγορά της πόλης μαζί με τους απεργούς εμποροϋπαλλήλους ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές. Συγκέντρωση στις 10:30π.μ. στην Πανός κάτω από τα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου

Την Τετάρτη 8 Νοέμβρη στις 10:00π.μ. παράσταση διαμαρτυρίας στη Β’ ΔΟΥ Λάρισας (στη Ρούσβελτ) ενάντια στη φορολεηλασία και υπέρ της ένταξης των αυτοαπασχολούμενων στα αφορολόγητο όριο.

Τετάρτη 8 Νοέμβρη στις 7:00μμ. συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Νομού Λάρισας στην κεντρική πλατεία.

Τετάρτη 15 Νοέμβρη στις 3:30μμ παράσταση διαμαρτυρίας στο Ειρηνοδικείο Λάρισας (δικαστικό μέγαρο) ενάντια στους πλειστηριασμούς της λαϊκής περιουσίας και για την νομοθετική κατοχύρωση της προστασίας της α κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ – ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

Άμεση ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα αφορολόγητο όριο. Αύξηση του αφορολόγητου στις 20.000 ευρώ με προσαύξηση 5.000 για κάθε παιδί. Να φορολογηθεί άμεσα το μεγάλο κεφάλαιο με προοδευτική φορολόγηση για τα μεγάλα εισοδήματα στο 45%

Άμεση κατάργηση των νόμων που θεσμοθετούν τις κατασχέσεις σε πρώτη κατοικία κοκ. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι κατασχέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, επαγγελματική στέγη, υποθηκεύσεις  δανείων κτλ.  Άμεση διαγραφή τόκων και προσαυξήσεων, τμήματος των χρεών στις τράπεζες.

Άμεση νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας. Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.

Απαιτούμε αξιοπρεπείς συντάξεις εδώ και τώρα, ένταξη των αυτοαπασχολούμενων στα ΒΑΕ, δωρεάν υπηρεσίες υγείας-πρόνοιας στο ύψος των σύγχρονων αναγκών μας. Eιδικά για τις αυτοαπασχολούμενες γυναίκες: Να επανέλθει η διαφορά 5ετίας στη συνταξιοδότηση των γυναικών. Επαναφορά του επιδόματος τοκετού για όλες τις γυναίκες. Επέκταση του επιδόματος μητρότητας για 1 χρόνο και στο ύψος των απαιτούμενων αναγκών για τις αυτοαπασχολούμενες. Ένταξη όλων των παιδιών, στους παιδικούς σταθμούς ανεξαρτήτως προϋποθέσεων με επαρκή κάλυψη των δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ