ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΦΟΡΕΙΑΣ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας κατά τον μήνα Νοέμβριο 2017 οργανώνει τις ακόλουθες εκδηλώσεις:

Τρίτη 7 Νοεμβρίου, 12 μ.μ.

Δράση «Αθέατη Πόλη» ανοιχτή στο κοινό, που θα περιλαμβάνει περιήγηση στην έκθεση του Διαχρονικού Μουσείου και στη συνέχεια ξενάγηση με αστικό λεωφορείο σε ‘αθέατα’ και θεατά μνημεία της Λάρισας.

Πέμπτη 16 Νοεμβρίου

Εκπαιδευτική δράση σχετικά με τα μνημεία της Λάρισας σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση και το αστικό ΚΤΕΛ Λάρισας που θα περιλαμβάνει περιήγηση με το τρενάκι.

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, 9 π.μ.

«Τοπική Κεραμική της Θεσσαλίας (από τον 7ο στον 5ο αι. π.Χ.)»: Ημερίδα που διοργανώνεται από την Eφορεία Αρχαιοτήτων Λάρισας και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, σχετικά με τη διακοσμημένη κεραμική της Θεσσαλίας κατά τους αρχαϊκούς χρόνους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε ξενάγηση μαθητών στη φωτογραφική έκθεση των Εφορειών Αρχαιοτήτων Λάρισας, Ξάνθης, Πέλλας και Παλαιοανθρωπολογίας – Σπηλαιολογίας «Από την Ανασκαφή στην Παρουσίαση» και συζήτηση με τους συμμετέχοντες σχετικά με τη σημασία των αρχαιολογικών έργων για την τοπική κοινωνία και την απασχόληση καθώς και τη συμβολή τους στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ