ΣΕΛΙΔΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΔΕ ΤΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΛΑΡΙΣΑΣ!

Τη δική της θέση στο διαδίκτυο βρήκε μια θαυμάσια δράση που πραγματοποιήθηκε με τη βοήθεια της εθελόντριας του Προγράμματος Δημιουργικής Γραφής του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας των φυλακών Λάρισας Καλλιόπης Πασιά, καθώς το σχετικό βιβλίο που εκδόθηκε από τους εκπαιδευόμενους με τίτλο «Εκ προμελέτης»

απέκτησε τη δικιά του σελίδα στο ιντερνέτ!

“Συναισθήματα, εξωτερικεύσεις, αποδοχή και κατανόηση, μετάνοια, αυτοεκτίμηση και μία δόση μυθοπλασίας. Έτσι είναι τα κείμενα των μαθητών μας που θα ταξιδέψουν στα χέρια σας μέσα από αυτό το όμορφο βιβλίο”, αναφέρει σε ανάρτησή της η κ. Πασιά, περιγράφοντας μια  συλλογή μικρών κειμένων, ιστοριών, ποιημάτων, σπαραγμάτων γραφής, που παρήχθησαν κατά τη διάρκεια του έτους 2016-2017 από τους έγκλειστους εκπαιδευόμενους του 2ου ΣΔΕ Λάρισας Φυλακών (Κατάστημα Κράτησης) και κατά τη διάρκεια του Προγράμματος Δημιουργικής Γραφής του αντίστοιχου Τμήματος Μεταπτυχιακών Σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται πως το κόστος του βιβλίου «εκ προμελέτης» ορίστηκε στο συμβολικό ποσό των 5 ευρώ και όλα τα έσοδα από την διάθεσή του θα καλύψουν ανάγκες του 2ου Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (φυλακής) και του Συλλόγου «ΔΙΕΞΟΔΟΣ για τον σωφρονισμό και την επανένταξη», που έχει έδρα στη Λάρισα .
Για να προμηθευθεί κανείς το βιβλίο μπορεί να απευθυνθεί στο Σχολείο, στο τηλ. Επικοινωνίας 2410 671065 και στο mail : mail@sde-df-laris.lar.sch.gr.
Στη  Λάρισα το βιβλίο φιλοξενείται στο χώρο του βιβλιοπωλείου «Αχιλλέας Καλτσάς και Σια ΟΕ» (Αλεξ. Παπαναστασίου 7 – έναντι ΕΛΤΑ), ενώ σύντομα αναμένεται να ανακοινωθούν και οι χώροι φιλοξενίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, με τα συνεργαζόμενα βιβλιοπωλεία και όλους τους  χώρους να φιλοξενούν χωρίς ίδιον κέρδος το βιβλίο, αναγνωρίζοντας την εξαιρετική προσπάθεια.

“ Οι έγκλειστοι είχαν τη δυνατότητα να εκφράσουν συναισθήματα που δεν μπορούσαν να φανερωθούν στο ευαίσθητο περιβάλλον των οικογενειών τους ή στο «σκληρό» περιβάλλον της φυλακής. Κι όλα αυτά «εκ προμελέτης». (Είναι η πρώτη φορά που ομολογούν ότι κάνανε κάτι εκ προμελέτης!)”, καταλήγει η κ. Πασιά αναφερόμενη στην εξαιρετική δουλειά που έγινε.

«Ήρθα σε επαφή με τη γνώση και την εκπαίδευση και βλέπω πως δεν έχω φρένα, τρομάζω μα δεν θέλω να σταματήσω να μαθαίνω τώρα που άρχισα», μοιράστηκε τις σκέψεις του μαζί μας μαθητευόμενος των φυλακών περιγράφοντας την εμπειρία του.

Καλοτάξιδοι όλοι τους…

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ