ΝΤΡΟΠΗ: ΘΥΜΑ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ Ο 11ΧΡΟΝΟΣ ΑΦΓΑΝΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΑΤΟΥΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από το παιδικό δωμάτιο του 11χρονου Αμίρ από το Αφγανιστάν μετά την επίθεση αγνώστων τα ξημερώματα.

Ο Αμίρ, μαθητής του 6ου Δημοτικού σχολείου Δάφνης, είχε κληρωθεί για να κρατήσει τη σημαία στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αλλά τελικά κράτησε την ταμπέλα του σχολείου.

http://media.enikos.gr/data/photos/543342_82b2e77c55-b43d4f7e2d8f8651.jpgΤα ξημερώματα, σύμφωνα με την καταγγελία που έγινε στην αστυνομία, άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες και μπουκάλια, προκαλώντας φθορές στο σπίτι όπου μένει ο 11χρονος με την οικογένειά του.

Μάλιστα όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, οι δράστες πέταξαν κι ένα χαρτόνι, στο οποίο έγραφαν “Φύγε από δω στο χωριό σου φύγε”.

http://media.enikos.gr/data/photos/543342_89a2765e7f-8f7a3bd83bd1b28a.jpgΌπως ανέφερε ο μικρός Αμίρ, “Είχαμε κοιμηθεί 3 ώρες. Ήταν 5-6 άτομα και μας πέταξαν πέτρες και σπασμένα μπουκάλια. Φοβήθηκα πολύ, το τζάμι έκοψε το πόδι της μαμάς μου”.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό πρακτορείο, την υπόθεση ανέλαβε το Τμήμα Ρατσιστικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ.

Συγκλονίζει η μητέρα του 11χρονου Αμίρ: Οι πέτρες έπεφταν η μια μετά την άλλη

Καρέ-καρέ περιγράφει η μητέρα του 11χρονου Αμίρ την επίθεση στο σπίτι, όπου διαμένει η ίδια και η οικογένειά της.

Όπως ανέφερε, περιγράφοντας το περιστατικό στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η μητέρα του Αμίρ, Αριζού, άγνωστοι πέταξαν πέτρες στο παράθυρο του δωματίου που κοιμούνται τα παιδιά της. Το δωμάτιο γέμισε γυαλιά, ενώ μαζί με τις πέτρες έπεσε και ένα χαρτόνι που προέτρεπε την οικογένεια να φύγει.


«Την ώρα που έσπαγαν τα τζάμια, γύρω στις 3 τα ξημερώματα, φώναζα και καλούσα σε βοήθεια. Τα παιδιά είχαν ξυπνήσει, έκλαιγαν, ήταν πολύ φοβισμένα. Γέμισε γυαλιά το δωμάτιο των παιδιών. Βρέθηκε μπουκάλι μπύρας πάνω στο κρεβάτι. Οι πέτρες έπεφταν η μια μετά την άλλη. Ένιωσα πανικό. Δεν ήξερα τι να κάνω. Ειδοποίησα την ιδιοκτήτρια του σπιτιού, η οποία κατέβηκε και κάλεσε την αστυνομία. Θα πεθάνουμε. Θα μας σκοτώσουν. Δεν ξέρουμε τον λόγο», είπε χαρακτηριστικά η μητέρα του 11χρονου στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.Η οικογένεια σήμερα το πρωί ζήτησε από στελέχη του προγράμματος Προσωρινής Στέγασης προσφύγων του Δήμου Αθηναίων, τη μετακίνησή της σε άλλη κατοικία.

Το υπουργείο Παιδείας, όπως είπε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, Γιώργος Αγγελόπουλος στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είναι ενήμερο για το περιστατικό και είναι σε συνεχή επαφή με το υπουργείο Δημόσιας Τάξης.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η Προκαταρκτική Εξέταση που έχει διατάξει το υπουργείο Παιδείας, για τα γεγονότα που οδήγησαν στο να παρελάσει ο Αμίρ με την ταμπέλα του σχολείου και όχι με τη σημαία.

enikos.gr, φωτο: ΑΜΠΕ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ