Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΔΥΟ ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Ανακοίνωση της παράταξης Αγωνιστική Παρέμβαση – Συνεργαζόμενοι Λάρισας

Η κατάσταση που βιώνουν οι  εκπαιδευτικοί και μαθητές στα  σχολεία  έχει ως εξής:

1) Έχουν περάσει δυο μήνες από την έναρξη της σχολικής χρονιάςκαι το υπουργείο παιδείας αποφασίζει να καταργήσει – μη εγκρίνοντας-  τα ολιγομελή τμήματα και τους εκπαιδευτικούς που απασχολούνταν σε αυτά να τους στείλει στα ΔΙΕΚ και σε σχολεία για  διοικητικό έργο!!!!

2) Η πλειοψηφία  των εκπαιδευτικών που μπήκαν στην διαδικασία της συμπλήρωσης του ωραρίου τους πηγαίνουν σε δυο τουλάχιστον ακόμη σχολεία. Υπάρχουν συνάδελφοι που για να καλύψουν το ωράριό τους τρέχουν σε τέσσερα και πέντε σχολεία. Εκπαιδευτικοί  καλύπτουν σε άλλα σχολεία  μαθήματα με  Β και Γ  ανάθεση και β ειδικότητα χωρίς στις περισσότερες φορές να έχουν δήλωση προτίμησης.

3) Το αποκορύφωμα όλων είναι η τοποθέτηση από την πλειοψηφία του ΠΥΣΔΕ εκπαιδευτικού ΠΕ08 σε επτά σχολεία!!!εκ των οποίων τα τρία σε Λιβάδι Ελασσόνας, Κρανιά και Κοιλάδα.

4) Οι   υπεύθυνοι για το πρόγραμμα των σχολείων βρίσκονται σε καθημερινά αδιέξοδα αφού προσπαθούν να κουμπώσουν στο  ωρολόγιο πρόγραμμα  δεκάδες εκπαιδευτικούς  «επισκέπτες»  που τρέχουν από σχολείο σε σχολείο να καλύψουν το ωράριό τους.

5) Έχουμε μπει στον Νοέμβριο και  υπάρχουν κενά στους κλάδους ΠΕ0404(Βιολόγοι), ΠΕ08(Καλλιτεχνικών, ΠΕ14,18(Γεωπονοι, ΤεχνολόγοιΓεωπονίας), ΠΕ16 (Μουσικής) ΠΕ18 Φυσιοθεραπευτών.  Το υπουργείο παιδείας αντί να φροντίσει  να τα καλύψει με αποσπάσεις εκπαιδευτικών  και αν δεν υπάρχουν αιτήσεις με αναπληρωτές όλα τα κενά, μας στέλνει μόλις  έναν αναπληρωτή ΠΕ 18 Φυσιοθεραπευτή!!!

6) Έχουν χαθεί πάνω από χίλιες ώρεςμαθημάτων από την αρχή της χρονιάς και δεν ιδρώνει κανενός το αυτί (θα ήταν πολύ διαφωτιστικό να μας έδινε η ΔΔΕστοιχείαγια τον ακριβή αριθμό των διδακτικών ωρών που δεν έγιναν από την έλλειψη εκπαιδευτικών) αλλά τρέχουμε να στείλουμε «οδηγίες» για τον τρόπο αναπλήρωσης των «χαμένων διδακτικών ωρών» λόγω καταλήψεων.

Όλη αυτή η εικόνα σε ότι αφορά την διαχείριση του προσωπικού είναι αποτέλεσμα της πολιτικής του Υπουργείου Παιδείας , της ΠΔΕ, της ΔΙΔΕ αλλά και της πλειοψηφίας του ΠΥΣΔΕ που την υπηρετεί κατά γράμμα. Και όλα αυτά ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο λύκειο, το  παραπέρα ξεχείλωμα των αναθέσεων και των μαθημάτων, πιστή δηλαδή εφαρμογή των οδηγιών του ΟΟΣΑ και των πορισμάτων Λιάκου και Γαβρόγλου (πριν υπουργοποιηθεί)!! Να  θυμίσουμε πως   όταν  πέρυσι  η  ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ – ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ  κατήγγειλε  όλα  αυτά  ως  σχέδιο  προς  υλοποίηση από  την  κυβέρνηση κάποιοι μας έλεγαν ότι λέμε  ψέμματα  και  ότι  τρομοκρατούμε  τον  κλάδο. Ποιος λοιπόν έλεγε αλήθεια και ποιος προσπαθούσε να αποκοιμίσει τον κλάδο; Οφείλουμε τώρα  συνάδελφοι  να  προχωρήσουμε  σε  Γενικές  Συνελεύσεις  και  να  καταστρώσουμε  σχέδιο απόκρουσης των  μέτρων που  ετοιμάζει  το  Υπουργείο  αλλά  και  ανατροπής   όσων  έχουν  ψηφιστεί. Επειδή  η  μοιρολατρία  δεν  ταιριάζει  στους  δασκάλους  ας  ορθώσουμε  το  αναστημά  μας  απέναντι  στην  ισοπέδωση  των  μορφωτικών  δικαιωμάτων  των  μαθητών και  το  ξεθεμελίωμα  των  εργασιακών δικαιωμάτων μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ