«ΞΥΛΙΝΗ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ» ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ ΡΕΝΤΑ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΠΑΠΠΑ

Έκθεση με έργα ξυλογλυπτικής του Χρήστου Ρέντα με τίτλο «Ξύλινη Περιπλάνηση» θα πραγματοποιηθεί από 15 – 25 Νοεμβρίου στο Μύλο του Παππά (ισόγειο – κεντρικό κτήριο), υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού & Επιστημών του Δήμου Λαρισαίων.

Θα εκτεθούν έργα που ο καλλιτέχνης δημιούργησε τα τελευταία πέντε χρόνια, γλυπτά από ξύλο ελιάς και ξύλο αμπούρα, χρηστικά γλυπτά όπως τραπεζάκια από ξύλο πλάτανου, διάφορα φωτιστικά και ανάγλυφοι πίνακες.

Εκτός από την ξυλογλυπτική, ο Χρήστος Ρέντας ασχολείται με τη ζωγραφική και τη φωτογραφία.

Έχει κάνει ατομικές κι έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως: Χατζηγιάννειο Πνευματικό Κέντρο, Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, «Παυσίλυπο» Καρδίτσας, αίθουσα του πολιτιστικού συλλόγου «Η Ξηροκρανιά», Έκθεση Αυτοδίδακτων Καλλιτεχνών στο αρχοντικό Ζαφειρίου (Άγιος Ονούφριος Ιολκού), Δεσκάτη Γρεβενών αίθουσα Ε.Μ.Ο.Δ. και στο παλιό πέτρινο Δημοτικό Σχολείο, ARTWAY – Gallery Παλαιά Πεντέλη, Εικαστική εβδομάδα Coco-Mat Κηφισιά, Εργαστήρι Ζωής ΟΚΑΝΑ Λάρισας, Ab heute in meinen Restaurant bilder Γερμανία,κ.α.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 15 Νοεμβρίου στις 19:30.

Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά εκτός Κυριακής από 10:00 – 22:00.

Σημείωμα του Χρήστου Ρέντα:

Πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να ζωγραφίζω και να δίνω μορφές  στο ξύλο. Στα δεκαεννιά μου  αγόρασα και την πρώτη μου φωτογραφική μηχανή και από τότε φωτογραφίζω ασταμάτητα.

Τα τελευταία δεκαεπτά χρόνια  ζω και εργάζομαι στην πόλη της Λάρισας.

Από το 2000 που μπόρεσα και έκανα εργαστήριο, ασχολούμαι σοβαρά με την γλυπτική.

Μ’ αρέσει  να τρέχω στα βουνά και στα ποτάμια αναζητώντας ξερά δέντρα σαν πρώτη ύλη για τα έργα μου.

Εμπνέομαι από τα ίδια τα κομμάτια ξύλου μόλις τα πιάσω στα χέρια μου.

Σπάνια δουλεύω με προσχέδια… Πολλές φορές αναγκάζομαι να αγοράσω αφρικάνικα ξύλα όπως Αμπούρα και Λίμπα. Αγαπημένο μου ξύλο όμως, είναι η ελιά. Ξύλο αθάνατο στον χρόνο, με μεγάλη πυκνότητα. Όμορφο στην όψη και στην αφή και η μυρουδιά του μεθυστική.

Με την τέχνη μπορώ να εκφράσω τα συναισθήματά μου, τις ιδέες μου και τον οραματισμό μου.

Η τέχνη για μένα μπορεί να εκφραστεί ακόμη και σε αντικείμενα καθημερινής χρήσης.

Σε ετούτη την έκθεση θα δείτε έργα μου της τελευταίας πενταετίας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ