Γ. ΠΑΣΧΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΔΕΥΑ ΕΛΑΣΣΟΝΑΣ ΒΟΥΛΙΑΖΕΙ… ΣΕ ΑΔΙΕΞΟΔΟ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ

“Όμηρο των προεκλογικών του υποσχέσεων για κατάργηση του τέλους 80% στο νερό” χαρακτήρισε το Δήμαρχο Ελασσόνας Ν. Ευαγγέλου ο επικεφαλής της “Ολύμπου Πολιτείας” κ. Γ. Πασχόπουλος, με αφορμή τη συζήτηση για την τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΕΛ στη χθεσινή (7/11/2017) έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

Ο κ. Πασχόπουλος επεσήμανε στο δημοτικό συμβούλιο την αναντιστοιχία λόγων και έργων του Δημάρχου Ελασσόνας, καθώς προεκλογικά είχε υποσχεθεί κατάργηση του τέλους 80%, ενώ τώρα προτείνει αύξηση της τιμής του νερού, προκειμένου να υπερκαλύψει το ποσό που αντιστοιχούσε στο τέλος αυτό. Σημειώνεται ότι το τέλος 80% επί της αξίας της κατανάλωσης νερού επιβλήθηκε με νόμο και είχε ισχύ για τη ΔΕΥΑ Ελασσόνας μέχρι τις 31/12/2016.

Στην τοποθέτησή του ο κ. Πασχόπουλος τόνισε: “Σας είχαμε προειδοποιήσει ότι με την πολιτική σας η ΔΕΥΑΕΛ οδηγείται σε κατάρρευση. Δυστυχώς σήμερα βλέπουμε ότι η ΔΕΥΑΕΛ βουλιάζει… Από την αρχή της θητείας σας αντιμετωπίσατε με προχειρότητα το θέμα της τιμολογιακής πολιτικής. Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση σάς επέστρεψε δύο φορές τον προϋπολογισμό, γιατί δεν ήταν ισοσκελισμένος. Καθυστερήσατε να εκδώσετε λογαριασμούς, οι οφειλές διογκώθηκαν και οι πολίτες δεν μπορούν πλέον να ανταποκριθούν. Ενώ γνωρίζατε εδώ και μήνες ότι το τέλος του 80% έχει παύσει να ισχύει, δεν φέρατε αναπροσαρμογή των τελών, γιατί φοβηθήκατε το πολιτικό κόστος. Έτσι όμως, τα οικονομικά προβλήματα της ΔΕΥΑ διογκώνονται και σε λίγο καιρό η ΔΕΥΑ δε θα μπορεί να πληρώσει ούτε τους βασικούς προμηθευτές.”

Και συνέχισε: “Η παράταξή μας είναι υπέρ μιας ενιαίας τιμολογιακής πολιτικής για το Δήμο Ελασσόνας. Εσείς επιμένετε να διατηρείτε διαφορετικά τιμολόγια για κάποιες περιοχές του Δήμου. Δεν πρέπει να διαχωρίζουμε τις ενότητες του Δήμου σε πλούσιες και φτωχές.”

Κλείνοντας ο κ. Πασχόπουλος υπενθύμισε ότι η παράταξη του Δημάρχου παρουσιάζει σοβαρά εσωτερικά προβλήματα και συγκρούσεις, όπως φάνηκε και από τη δημόσια αντιπαράθεση με τον πρώην αντιδήμαρχο κ. Χαλκίδη. Αποχωρήσεις αντιδημάρχων, αντιπαραθέσεις προέδρων, αντιδημάρχων και συμβούλων μεταξύ τους, αδυναμία συνεργασίας, πολιτικά βιλαέτια και διανομή εμμίσθων θέσεων επηρεάζουν δυστυχώς τη λειτουργία του δήμου και των οργανισμών, με αποτέλεσμα την αδυναμία επίλυσης των καθημερινών προβλημάτων και την απώλεια αναπτυξιακής προοπτικής για την περιοχή.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.