ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΡΙΑ ΕΓΡΑΨΕ ΒΙΒΛΙΟ ΣΥΝΤΑΓΩΝ ΓΙΑ ΣΚΥΛΟΥΣ

Ενας διαφορετικός… Τσελεμεντές με απίθανες λιχουδιές και γκουρμέ πιάτα αποκλειστικά για τις γλυκές μουσούδες των τετράποδων φίλων μας έχει γίνει ανάρπαστος στα βιβλιοπωλεία! 
Οι «Σπιτικές συνταγές για σκύλους» από τις εκδόσεις iWrite φέρουν την υπογραφή της Θεσσαλονικιάς εκπαιδεύτριας σκύλων Μαρίας Στογιάννη, η οποία παρουσιάζει λαχταριστά πιάτα συνοδεύοντάς τα με πολύτιμες συμβουλές και εκπαιδευτικά μυστικά.

Τις σελίδες αυτού του διαφορετικού βιβλίου μαγειρικής κοσμούν εντυπωσιακά γεύματα, που άνετα θα φιγουράριζαν στο μενού ενός ρεστοράν, όπως ριζότο με γαλέο, παστίτσιο με τόνο, μπισκότα χαρουπιού, μπισκότα ψαριού, αλλά και τούρτα καρότου με φιστικοβούτυρο! Μάλιστα, όπως αναφέρει η συγγραφέας στην «Espresso», πρόκειται για οικονομικές και εύκολες συνταγές ισορροπημένης διατροφής για υγεία και μακροζωία.

«Η ανάγκη αρκετών κηδεμόνων να μην ταΐζουν τα ζωάκια τους με κονσέρβες ή κροκέτες εμπορίου αγνώστων συστατικών με οδήγησε στο να δημιουργήσω απολαυστικά φρέσκα, υγιεινά και θρεπτικά γεύματα με την έγκριση κτηνιάτρου» αναφέρει η εκπαιδεύτρια, η οποία αφιέρωσε το βιβλίο της στην αγαπημένη της Cookie, τη σκυλίτσα που για 17 χρόνια υπήρξε η πιο ενθουσιώδης δοκιμαστής σπιτικών γευμάτων.

Ανάμεσα στις συνταγές υπάρχουν και αρκετές χορτοφαγικές, οι οποίες απευθύνονται σε οικογένειες που δεν τρώνε κρέας και επιθυμούν τα κατοικίδιά τους να είναι vegetarian. Στο ερώτημά μας αν θα έπρεπε να κάνει το τραπέζι σε ένα καθαρόαιμο, σε ένα ημίαιμο και σε ένα αδέσποτο σκύλο τι θα σέρβιρε, η Μαρία Στογιάννη απαντά πως θα ετοίμαζε το ίδιο πιάτο στα δύο πρώτα, ενώ στο τρίτο θα έδινε ένα γεύμα μεγάλης ποσότητας!

Στο βιβλίο υπάρχουν επίσης κανόνες… savoir vivre και αναλυτικές συμβουλές για τα dos και τα don’ts των τροφών των σκύλων, καταρρίπτοντας τον μύθο ότι τα σκυλιά τρώνε κόκαλα.

Ως θετική εκπαιδεύτρια, η Μαρία Στογιάννη είναι εναντίον οποιασδήποτε μορφής βίας, σωματικής ή ψυχολογικής, στα συμπαθέστατα τετράποδα. Οπως υποστηρίζει, δεν χρειάζεται κόπος, κολάρα και τραβήγματα, παρά μόνο τρόπος και αγάπη για να τα εκπαιδεύσεις. Τον Σεπτέμβριο του 2012 δημιούργησε με την Τέρψη Πασχάλη το εθελοντικό, πρωτοποριακό και μοναδικό για την Ελλάδα πρόγραμμα σκύλων θεραπευτικής επαφής (Animal Assisted Therapy), για άτομα με ειδικές ανάγκες. Εως τώρα έχουν περισσότερες από 3.000 ώρες επισκέψεις σε συλλόγους ΑμεΑ, με εξαιρετικά αποτελέσματα.

espressonews.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ