ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΡΩΤΟΙ ΟΚΤΩ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ

Σήμερα στην ανακρίτρια οι υπόλοιποι συλληφθέντες της ίδιας υπόθεσης

Κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας οδηγήθηκαν την Τετάρτη στην ανακρίτρια οι πρώτοι 11 συλληφθέντες της μεγάλης υπόθεσης ναρκωτικών και όπλων που απασχόλησε την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας και το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών και οδήγησε στη σύλληψη 25 συνολικά ατόμων.

Μετά από μια μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που ολοκληρώθηκε μετά τη 01.00 το βράδυ οι πρώτοι οκτώ συλληφθέντες κρίθηκαν προφυλακιστέοι, ενώ άλλοι τρεις συγκατηγορούμενοί τους αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα ομοφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα και στους τρεις κατηγορούμενους επιβλήθηκε απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του το πρώτο 5νθημερο κάθε μήνα, ενώ στον ένα από αυτούς ορίστηκε και εγγύηση ύψους 3.000 ευρώ.

Θυμίζουμε πως σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για τα -κατά περίπτωση- αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της παράβασης των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων, της παράβασης της νομοθεσίας περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, της παράβασης του Τελωνειακού Κώδικα, καθώς και της παράβασης του νόμου περί βεγγαλικών και φωτοβολίδων.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες της σελίδας οι δύο οργανώσεις παρακολουθούνταν και τηλεφωνικά από το καλοκαίρι του 2016, ενώ η ογκωδέστατη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει εκατοντάδες έγγραφα με αποσπάσματα τηλεφωνικών συνομιλιών που έχουν καταγραφεί.

«Μόνο για τις φωτοτυπίες της δικογραφίας χρειάστηκαν 170 ευρώ», τόνισε έγκυρη πηγή μιλώντας στο paidis.com, ενώ σήμερα ενώπιον των ανακριτικών αρχών θα οδηγηθούν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι της ίδιας υπόθεσης.

.Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ