ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΑΘΕΡΟΥ ΚΑΙ ΗΜΕΡΗΣΙΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ανακοίνωση της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας που στηρίζει τις κινητοποιήσεις των γιατρών

Την ίδια ώρα που ο  Πρωθυπουργός δηλώνει στο twitter δήθεν μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και ελέγχους, η κυβέρνηση έφερε με την μορφή του κατεπείγοντος σαν τον κλέφτη νομοσχέδιο για να μην πάρουν χαμπάρι οι γιατροί, οι εργαζόμενοι μια μεγάλη ανατροπή κατά απαίτηση του ΣΕΒ και της Ε.Ε.,

την κατάργηση του σταθερού και ημερήσιου χρόνου εργασίας και την πλήρη ευελιξία των εργασιακών σχέσεων (διευθέτηση κλπ.).

Το νομοσχέδιο αφορά όχι μόνο τους γιατρούς αλλά συνολικά τους εργαζόμενους. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη.  Με τον ίδιο τρόπο μπορεί να επιχειρήσουν να φέρουν και το χτύπημα της απεργίας, της συλλογικής δράσης και οργάνωσης, το πετσόκομμα των επιδομάτων και των κοινωνικών παροχών. Γι’ αυτό πρέπει να είμαστε σε ετοιμότητα.

Υπάρχει άλλωστε το προηγούμενο στην Ε.Ε, στη Γερμανία όπου και εκεί το ξήλωμα του σταθερού ημερήσιου χρόνου εργασίας και η ευελιξία ξεκίνησαν από τους γιατρούς και επεκτάθηκαν παντού.

Πρέπει να πάρει απάντηση η κυβέρνηση και οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Στηρίζουμε τις κινητοποιήσεις που έχει αποφασίσει η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών.

Προετοιμαζόμαστε για 24ωρη πανεργατική απεργία όταν η κυβέρνηση επιχειρήσει να φέρει τα αντεργατικά μέτρα στο πλαίσιο της 3ης αξιολόγησης και τον αντισυνδικαλιστικό νόμο.

Καλούμε όλα τα σωματεία να κάνουν δική τους υπόθεση την επιτυχία της σε κάθε χώρο δουλειάς, με συνελεύσεις και συσκέψεις με τους εργαζόμενους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ