ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΟΙ ΡΟΜΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ

Ανάστατη παραμένει η συνοικία της Νέας Σμύρνης στη Λάρισα μετά το χθεσινό δυστύχημα με τρένο που στοίχισε τη ζωή ενός ανήλικου ρομά, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για σημεία-παγίδες στην περίφραξη της σιδηροδρομικής γραμμής που περνά μέσα από πυκνοκατοικημένη περιοχή αλλά και εγκατάλειψη της συνοικίας.

Μετά και τη χθεσινή δήλωση του δημάρχου Λαρισαίων αντιπροσωπεία των ρομά με επικεφαλής τον πρόεδρο της Θεσσαλικής Ομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά Νίκο Παϊτέρη βρέθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο της πόλης προκειμένου να έχει σχετική συνάντηση με τον Απόστολο Καλογιάννη, η οποία πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα εξαιτίας του θανάτου του άτυχου τσιγγανόπουλου.

Όπως προέκυψε από τη συνάντηση κάτοικοι της περιοχής παρουσία και του δημάρχου Λαρισαίων θα πραγματοποιήσουν στις 12.00 το μεσημέρι της Κυριακής συμβολική κατάληψη στο σημείο του δυστυχήματος, ενώ ο κ. Καλογιάννης εκφράζοντας την οδύνη του για τον άδικο χαμό ενός μικρού παιδιού επανέλαβε τις δεσμεύσεις του για πίεση προς πάσα κατεύθυνση προκειμένου να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα.

Σημειώνεται πως ο οδηγός της αμαξοστοιχίας συνελήφθη για να αφεθεί αργότερα ελεύθερος με εντολή εισαγγελέα, ενώ η κηδεία του άτυχου Κων/νου Καραμήτσιου θα γίνει στις 12.00 το μεσημέρι του Σαββάτου από τον ιερό ναό των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων, στη Λάρισα.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ