ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΜΟΧΛΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ “ΝΕΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ”

Την αναγκαιότητα θέσπισης ενός νέου μοντέλου διοίκησης και λειτουργίας του επιμελητηρίου προτείνει ο συνδυασμός “Νέο Επιμελητήριο” με υποψήφιο πρόεδρο τον κ. Βασίλη Ζάρκο, επισημαίνοντας ότι ο επιμελητηριακός θεσμός θα πρέπει να γίνει μοχλός ανάπτυξης έχοντας στο επίκεντρό του τον επαγγελματία και τα προβλήματά του.

Αναλυτικά αναφέρει τα εξής:

Συγκροτήσαμε ένα νέο ανεξάρτητο συνδυασμό, μία νέα πρωτοβουλία επιχειρηματιώνπου  είναι μια τομή στα τεκταινόμενα του Επιμελητηρίου, και σε καλούμε να απαντήσουμε όλοι μαζί, συλλογικά στη κρίση.

Ένα νέο μοντέλο διοίκησης και λειτουργίας του Επιμελητηρίου είναι αναγκαίο.  Θέλουμε ένα νέο Επιμελητήριο που θα συμβάλλει στην υπέρβαση της κρίσης, στην ανάκαμψη και στην αναπτυξιακή διαδικασία της περιοχής της περιφέρειάς μας, που να απαντά στις ανάγκες των επαγγελματιών.

Σήμερα στην αγορά διαμορφώνονται καθημερινά συνθήκες που συνθλίβουν τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις και η αντιμετώπισή τους είναι η προτεραιότητα μας.

  • Το αντιαναπτυξιακό, χρηματοπιστωτικό σύστημα με ισχνές δανειοδοτήσεις και πανάκριβες υπηρεσίες.
  • Ο αθέμιτος ανταγωνισμός που καθημερινά εντείνεται
  • Το άδικο και ασταθές φορολογικό σύστημα που έχει εξαντλήσει την φοροδοτική ικανότητα όλων των επαγγελματιών
  • Το σπάταλο και αναποτελεσματικό ασφαλιστικό μας σύστημα που έχει δημιουργήσει συνθήκες ασφυξίας στις επιχειρήσεις και τους ασφαλισμένους
  • Το παραεμπόριο που έχει λάβει ανησυχητικές  διαστάσεις
  • Η διαφθορά που γιγαντώθηκε τα τελευταία χρόνια

Πρέπει, λοιπόν, να ξεχάσουμε τα επιμελητήρια όπως τα γνωρίσαμε καθηλωμένα στα γρανάζια της γραφειοκρατίας και ας προσπαθήσουμε να αναδείξουμε τον επιμελητηριακό θεσμό ως μοχλό ανάπτυξης με κέντρο βάρους τον επαγγελματία και τα προβλήματα του.

Το Επιμελητήριο είναι ο φυσικός και καθολικός εκφραστής του Επιχειρηματικού κόσμου και πρέπει να είναι ο θεσμός της πολιτείας για την ανάπτυξη και προώθηση της επιχειρηματικότητας στο Νομό.

Στόχος μας με την πρωτοβουλία αυτή είναι να συμβάλλουμε στην οικοδόμηση μίας νέας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ της κοινωνίας, της πολιτείας, του επιχειρηματικού κόσμου και του θεσμικού οργάνου εκπροσώπησης του, που είναι το «νέο ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ», το οποίο :

  • θα ενδιαφέρεται για την οικονομική ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας, της περιοχής μας,
  • θα εκπροσωπεί και θα στηρίζει τον επαγγελματία,
  • θα αναδεικνύει και θα υποστηρίζει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής μας,
  • θα είναι εξωστρεφές προς τον επιχειρηματικό κόσμο, τις αγορές, την κοινωνία,

δημιουργώντας έτσι τις προϋποθέσεις για ένα νέο αναπτυξιακό όραμα για την περιοχή μας.

Το Επιμελητήριό μας πρέπει να αλλάξει και να στηρίξει τις αναγκαίες αλλαγές, διαφορετικά δεν χρειάζεται να υπάρχει.  Έχουμε τη δύναμη, τις θέσεις και την ανάγκη να εργαστούμε γι’ αυτό το σκοπό.

Για να γίνει το Επιμελητήριο σύμμαχος υποστήριξης κάθε επαγγελματία, ζητάμε τη στήριξή σας σ’αυτή την προσπάθεια.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ