ΕΚΡΗΞΗ ΟΡΓΗΣ ΑΠΟ ΡΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΤΟΥ ΟΣΕ (ΦΩΤΟ)

Έσπασαν ράμπες – Θρύψαλα τα τζάμια στο σταθμαρχείο της οδού Αγιάς

Έκρηξη οργής το μεσημέρι της Κυριακής από δεκάδες ρομά αλλά και κατοίκους της Νέας Σμύρνης που συμμετείχαν στην κινητοποίηση αποκλεισμού των γραμμών του ΟΣΕ, με αφορμή το θάνατο του ανήλικου τσιγγανόπουλου που παρασύρθηκε από αμαξοστοιχία.

Η ατμόσφαιρα μύριζε μπαρούτι από νωρίς, αφού παρά την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων δεκάδες ρομά λίγο πριν την προγραμματισμένη κατάληψη των γραμμών στο ύψος του δυστυχήματος συγκεντρώθηκαν στη σιδηροδρομική διάβαση της οδού Αγιάς σπάζοντας τις μπάρες αλλά και τα τζάμια του κουβουκλίου του σταθμάρχη.

Με ύβρεις και κατάρες οι εξαγριωμένοι ρομά και μεταξύ τους και συγγενείς του αδικοχαμένου παιδιού προχώρησαν σε κατάληψη της γραμμής βάζοντας φωτιά σε λάστιχα, ενώ στη διαμαρτυρία παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης συνοδευόμενος από αντιδημάρχους και στελέχη της δημοτικής αρχής.

Οι συγκεντρωμένοι ζήτησαν να δοθούν άμεσα λύσεις σε θέματα ασφαλείας, με την αποκατάσταση αλλά και το ψήλωμα της περίφραξης των γραμμών στην πυκνοκατοικημένη περιοχή, ενώ επανέλαβαν το αίτημά τους για βελτίωση της υπόγειας διάβασης που πλημμυρίζει στην πρώτη βροχή, με τους κατοίκους να αναγκάζονται να κινούνται μέσα από τις γραμμές.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Λαρισαίων ανέφερε πως το όλο θέμα αλλά και τα γενικότερα προβλήματα της συνοικίας θα απασχολήσουν σύσκεψη που ορίστηκε για το πρωί της Δευτέρας στο δημαρχείο.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ