ΠΗΡΕ ΤΟ ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΝΤΕΡΜΠΙ Ο ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΛΑΡΙΣΑΣ/ΦΑΡΟΣ

Την τρίτη της νίκη στο πρωτάθλημα της Α1 Ανδρών πέτυχε το απόγευμα του Σαββάτου στο κλειστό της Νεάπολης η ομάδα του Γυμναστικού Λάρισας/Φάρου, που στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής επιβλήθηκε των Τρικάλων με σκορ 77-70.

Καλύτεροι και πιο αποφασισμένοι οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου έβγαλαν ενέργεια στο παρκέ και παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό μπάσκετ έφτασαν στην επικράτηση με τη στήριξη 1.000 περίπου φιλάθλων που παρακολούθησαν τον αγώνα.

Το παιχνίδι απέκτησε στο τέλος «άγρια» ομορφιά με τους φιλοξενούμενους να «ροκανίζουν» τη διαφορά των 18 πόντων που «έχτισαν» στο 3ο 10λεπτο οι «πράσινοι», οι οποίοι διατηρώντας την… ψυχραιμία τους και έχοντας το Σάφτενααρ σε μεγάλη μέρα πανηγύρισαν στο τέλος τη νίκη!

Τα δεκάλεπτα: 22-22, 49-32, 65-47, 77-70

Γυμναστικός Λάρισας Φάρος (Σκουρτόπουλος): Γουεάρ 12 , Ντρέιπερ 12 (1), Σάφτενααρ 25 (1), Παπαντωνίου 5 (1), Γκάλογουεϊ 6, Παπαμακάριος 9 (1), Μαραγκός 3, Μουράτος 3, Διαμαντάκος 2, Στυλιανού.

Τρίκαλα (Μέξας):  Τζόουνς 8 (1), Σλαφτσάκης 6, Χέιλ 1, Φέισεϊ 4, Μάρεϊ 14 (1), Λούντζης 6 (1), Ρος 8 (2), Τέγιτς 11 (1), Βασιλειάδης 12 (2).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΑΝΑΣΗ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΘΑΝΑΣΗΣ ΣΚΟΥΡΤΟΠΟΥΛΟΣ (προπονητής Γυμναστικού Λάρισας): «Ήταν ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι το οποίο καταφέραμε να κερδίσουμε. Συγχαρητήρια στα παιδιά για την αντίδραση τους, συγχαρητήρια και στα Τρίκαλα. Είναι μια πολύ καλή ομάδα, καλοδουλεμένη.

Εμείς από την στιγμή που χάσαμε την συγκέντρωσή μας απέναντι στην ζώνη, κινδυνεύσαμε να χάσουμε και το παιχνίδι. Βασική αιτία γι’ αυτό είναι το μεγάλο διάστημα αποχής που είχαμε, διότι δεν καταφέραμε να παίξουμε ένα φιλικό, δεν βρήκαμε αντίπαλο και μείναμε 16 ημέρες χωρίς αγωνιστική δράση και καταλαβαίνετε ότι είναι ξεκίνημα της περιόδου και κάθε ματς είναι χρήσιμο. Πρέπει να βρούμε μια ροή έστω και μέσα από τα φιλικά. Αντιδράσαμε όμως σωστά, το σχήμα με τους δύο ψηλούς στα τελευταία λεπτά μας έδωσε λύσεις, και καταφέραμε και πήραμε μια πολύ σημαντική νίκη, όχι μόνο βαθμολογικά, αλλά γιατί η ομάδα κατάφερε στα πέντε παιχνίδια, να κάνει τρεις νίκες χωρίς έναν από τους καλύτερούς της παίκτες, τον Κένι Χολ. Παίζουμε συνέχεια με μείον ένα ξένο παίκτη. Προσπεράσαμε αυτή την λεπτομέρεια, αλλά για μας είναι σημαντική. Πιστεύω πως μετά την διακοπή για τις εθνικές ομάδες, θα είναι και εκείνος μαζί και έτσι η ομάδα θα ενισχυθεί και θα έχει καλύτερο ροτέισον και περισσότερες λύσεις. Πάμε παιχνίδι με παιχνίδι με τα παιδιά, και ευελπιστούμε για το καλύτερο. Δεν έχουμε κάποιον συγκεκριμένο στόχο, ο στόχος είναι να μείνουμε στην κατηγορία και να παίξουμε καλό μπάσκετ.
Σίγουρα με απασχολεί το ότι όπως και στον προηγούμενο αγώνα είχαμε ένα διάστημα κακό μετά την διαφορά που πήραμε, αλλά είναι και κάτι μου δεν με εκπλήσσει, γιατί έχουμε πολλά παιδιά ρούκι, και Έλληνες. Πρώτη φορά παίρνουν αποφάσεις να οργανώσουν και να αποφασίσουν για την ομάδα σε κρίσιμες στιγμές, άρα και το λάθος κάποιες στιγμές είναι αποδεκτό. Είχαμε όντως ένα μπλακ άουτ, αλλά περισσότερο οφείλεται στην βιασύνη μας όπως και με την Κύμη έγινε αυτό. Όχι ότι κάναμε μεγάλα λάθη, αλλά είχαμε βιαστικές επιλογές. Δεν υπήρξε η υπομονή σε κάποιες περιπτώσεις, αυτό έδωσε εύκολους πόντους στα Τρίκαλα και έτσι κινδυνέψαμε. Όμως δουλεύουμε πάνω και σε αυτό μέρα με την ημέρα και τα παιδιά τα πιστεύουμε, τα πιέζουμε μεν, αλλά τα πιστεύουμε.
Θέλω να πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ στον κόσμο που ήρθε και μας βοήθησε πάρα πολύ στο παιχνίδι, χειροκρότησε την ομάδα πολύ ζεστά και για μας αυτή είναι η μεγαλύτερη αναγνώριση και ανταμοιβή. Προσπαθούμε πολύ σκληρά να τους δικαιώσουμε. Θέλουμε να είναι μαζί μας συνέχεια και εμείς θα προσπαθούμε για το καλύτερο σε κάθε αγώνα».

Ειρήνη Παπουτσή

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ