ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΑΝΤΙΘΕΤΟΣ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΣΤΟΝ Δ. ΚΟΥΦΟΝΤΙΝΑ

Την πολιτική του διαφωνία για την προσωρινή αποφυλάκιση με διήμερη άδεια, του καταδικασμένου για δολοφονίες και συμμετοχή σε τρομοκρατικές ενέργειες Δημήτρη Κουφοντίνα, εξέφρασε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Βασίλης Κόκκαλης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ και στο δημοσιογράφο Γιώργο Αυτιά.

Απαντώντας σε σχετικό δημοσιογραφικό ερώτημα, ο κ. Κόκκαλης σημείωσε μεταξύ άλλων τα εξής: “Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα να προκαλείται ένας συγγενής από έναν αμετάκλητα καταδικασθέντα δολοφόνο. Από την άλλη όμως δυστυχώς, υπάρχει – όπως και σε πολλά άλλα θέματα – ένας μηδενισμός κι ένας αυτοματισμός.

Την άδεια δε τη δίνει η κυβέρνηση. Η κυβέρνηση εφαρμόζει νόμο. Εάν εγώ μετείχα στο συμβούλιο των φυλακών, δε θα έδινα την άδεια, θα ψήφιζα κατά, γιατί ο συγκεκριμένος κατάδικος δεν αναγνωρίζει την ελληνική έννομη τάξη. Από τη στιγμή που δεν την αναγνωρίζει, δεν μπορεί να ζητά και το ευεργέτημα της άδειας εξόδου από τις φυλακές. Πολιτικά διαφωνώ λοιπόν με αυτή την απόφαση.

Από την άλλη όμως υπάρχει μία υποκρισία από τη Νέα Δημοκρατία που εκμεταλλεύεται όχι με σωστό τρόπο το συγκεκριμένο θέμα, γιατί την άδεια επαναλαμβάνω, δεν την έδωσε η κυβέρνηση, αλλά το συμβούλιο των φυλακών.

Εάν η Νέα Δημοκρατία έχει μία συγκεκριμένη πρόταση, να την καταθέσει. Εάν έχει πρόταση να εξαιρούνται από τις άδειες των φυλακών τα αδικήματα περί τρομοκρατίας, να το καταθέσει και όχι να λέει ότι η κυβέρνηση ευθύνεται για την άδεια που δόθηκε στον συγκεκριμένο κατάδικο”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ