500 ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΗΡΑΝ ΜΕΡΟΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ “ΘΑΛΗΣ”

Περισσότεροι από 500 μαθητές Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Λάρισας βρέθηκαν  στο 2ο Λύκειο Λάρισας στην αφετηρία της καθιερωμένης  ετήσιας  πνευματικής  άμιλλας των Μαθηματικών. Ο μαθητικός διαγωνισμός «Ο  ΘΑΛΗΣ»  της Ελληνικής Μαθηματικής  Εταιρείας που πραγματοποιήθηκε στο 2ο Λύκειο Λάρισας,

είναι το πρώτο στάδιο του ετήσιου μαραθώνιου μαθηματικού πνεύματος που μετά τις τρεις φάσεις σε εθνικό επίπεδο , οδηγεί στους διεθνείς «στίβους» που είναι η  35η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Σερβία, Μάιος 2018),   η  22η  Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Ιούνιος 2018)  και  η  59η  Διεθνή  Μαθηματική  Ολυμπιάδα  (Ρουμανία, Ιούλιος 2018).

Πάνω από 50 καθηγητές Μαθηματικών του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα υποστήριξαν σε καθαρά αφιλοκερδή και εθελοντική βάση έναν καταξιωμένο θεσμό με  αποδεδειγμένη  αποδοχή στην εκπαιδευτική κοινότητα αλλά και στην ελληνική κοινωνία γενικότερα,  με την προπαρασκευαστική τους δουλειά, αλλά και τη φυσική παρουσία τους το διαγωνισμό-ορόσημο στα μαθηματικά δρώμενα της χώρας.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος Λάρισας της ΕΜΕ ευχαριστεί ιδιαίτερα τον  διευθυντή του σχολείου  κ.  Χριστόφορο Γιαλαμά  για τη φιλοξενία, καθώς και τον υποδιευθυντή  κ.  Ιωάννη Μιχαήλ  μαθηματικό, που είχε και την ευθύνη της τεχνικής υποστήριξης του διαγωνισμού .

Ο διαγωνισμός υποστηρίχθηκε και φέτος πέρα από την καθολική και αποφασιστική συνεισφορά των μελών της ΕΜΕ του Νομού , και από τις τοπικές εκπαιδευτικές αρχές (Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας και Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας) που  εκπροσωπήθηκαν χθες στο χώρο του διαγωνισμού από τους κ.κ. Χρήστο Ντάμπλια και Ιωάννη Καψάλη αντίστοιχα.

Τέλος η ΕΜΕ ευχαριστεί και συγχαίρει τους μαθητές που συμμετείχαν στο διαγωνισμό και τους συναδέλφους  μαθηματικούς  για την προετοιμασία και τη διοργάνωση του διαγωνισμού.

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ