ΑΠΟΡΙΑ ΨΑΛΤΟΥ ΒΗΞ Vol 112

Και πάνω εκεί που αναρωτιόμουν τι του λείπει του τόπου και δεν μπορεί να σηκώσει κεφάλι παρά την στροφή στην ποιότητα και την πρώτη φορά Αριστερά ήρθε η… Λάικα της Ψηφιακής Πολιτικής και σήκωσε το βλέμμα στον ουρανό.

Ελληνικός Διαστημικός Οργανισμός, αυτό μας λείπει διαπίστωσε ο τρισμέγιστος και προσεχώς και τρισδιάστατος μη σου πω προύχοντας, για να βάλει μεμιάς τα πράγματα στη θέση τους από το μακρινό Ταλίν της Εσθονίας, όπου όπως μαθαίνω δεν φύονται ντομάτες (άσχετο;).

Και να προ των πυλών και οι σχετικές νομοθετικές ρυθμίσεις για την ίδρυση του διαστημικού οργανισμού, που αν δεν στελεχωθεί τέτοιο πράγμα στην Ελλάδα του πλεονάσματος των… ούφο που αλλού και κακώς το αργήσαμε μη σου πω ακροατή μου λάτρη του Σποκ και των άλλων διαστημικών δυνάμεων.

Δεν ανησυχώ με τη στελέχωση, δόξα το γιαραμπή εκεί έχουμε περίσσευμα, εκείνο που με προβληματίζει είναι τι θα γίνει σε περίπτωση που στραβώσει κάτι και δρομολογηθούν κινητοποιήσεις.

Διότι σου λέει ο αγρότης φερ’ειπείν, άιντε να κλείσω με το τρακτέρ τα Μάλγαρα, που να τρέχω όμως ξωμάχος άνθρωπος στον κόμβο της Ανδρομέδας;

Τώρα θα μου πείτε υπάρχει και η περίπτωση Μητσοτάκη, που μετά τις στενές επαφές τρίτου τύπου με ψηφοφόρους αλλά και την εμπειρία που μετέφερε από βήματος Βουλής για τους εξωγήινους που βολτάρουν στο Υμηττό και προτρέπουν πιτσιρικάδες σε αλλαγή φύλου όσο να πεις έχει άποψη.

Να χαλαρώσω, να προβληματιστώ, να ξαναδώ Ε.Τ και Σταρ Τρεκ «ξεσκονίζοντας» τα διαστημικά μου μπας και πάρω και μια δεύτερη γνώμη, τι να πω;

‘Άλλωστε τώρα που το σκέφτομαι είναι και το άλλο, αυτό που τόνισε ο πολυχρονεμένος μας υπουργός πως μας δίνεται η δυνατότητα να αξιοποιήσουμε στο μέγιστο τις ευκαιρίες που προσφέρει τόσο ο “Κοπέρνικος” όσο και ο κλάδος του διαστήματος συνολικά, ιδιαίτερα στον τομέα της Γεωργίας Ακριβείας.

«Σήμερα, στην Ελλάδα καλλιεργούνται 200.000 στρέμματα με την υποστήριξη υπηρεσιών της Γεωργίας Ακριβείας. Ήδη, δρομολογούμε τον τριπλασιασμό των εκτάσεων αυτών εντός του 2018. Η χρήση επίγειων σταθμών, drones και ψηφιακών εφαρμογών, σε συνδυασμό με τις δορυφορικές υπηρεσίες του “Κοπέρνικου”, μπορεί να οδηγήσει σε μείωση κόστους 45-50% για τον Έλληνα αγρότη, εντός της προσεχούς διετίας», ήταν τα λόγια βάλσαμο στην ψυχή του πατατοπαραγωγού του Νευροκοπίου αλλά και του φίλου μου του Μήτσου που ακόμα περιμένει κείνη την έρμη την αποζημίωση από το «δαχτυλίδι» πάγου που έπληξε τη σοδειά του.

Δεν σας το κρύβω, σα να χαλάρωσα λιγάκι, στο κάτω-κάτω σκέφτηκα και να στραβώσει κάτι με το διαστημικό οργανισμό (που το αποκλείω ξαναλέω με τέτοιο πλεόνασμα) πάντα θα υπάρχει η ελπίδα κάποιοι από όλους αυτούς τους φωστήρες να ξωμείνουν εκεί πάνω, μπας και λιγοστέψουνε στη χώρα, όσο να πεις κέρδος θα’χουμε!

Με τη διάθεση σε διαστημικά και ως εκ τούτου δυσθεώρητα ύψη σας στέλνω την καλημέρα μου μέσα από την ομότιτλη δισκογραφική δουλειά της αγαπημένης Μαρίας Λούκα. «ΚΑΛΗΜΕΡΑ», σε στίχους της ίδιας και μουσική του Χάρη Μανουσάκη και καλή μας ακρόαση!

Χικ FM

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ