ΕΥΡΕΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ «ΝΤΑΜΑΡΙΑ»

Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων με διευρυμένη σύνθεση και με μοναδικό αντικείμενο την δρομολόγηση άμεσων και μεσοπρόθεσμων παρεμβάσεων στην περιοχή «Νταμάρια» της Νέας Σμύρνης, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας στο Δημαρχείο.

Η σύσκεψη έγινε υπό την προεδρία του δημάρχου Λαρισαίων κ. Απ. Καλογιάννη και με τη συμμετοχή εκπροσώπων της κοινότητας Ρομά της περιοχής.

Κεντρικό ζήτημα αναδείχθηκε βεβαίως η υπόθεση της λήψης άμεσων μέτρων για την ασφάλεια των σιδηροδρομικών γραμμών που διέρχονται τόσο από τη Νέα Σμύρνη, όσο και από άλλες περιοχές της πόλης.

Για το συγκεκριμένο θέμα ο κ. Καλογιάννης, αναφέρθηκε στα αποτελέσματα των συχνών συναντήσεων και επαφών με ανώτερα στελέχη εταιρειών του ΟΣΕ. Η τελευταία δε σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα πραγματοποιήθηκε την ημέρα του θλιβερού συμβάντος με το θάνατο του 10χρονου παιδιού στα Νταμάρια. Από τη συγκεκριμένη συνάντηση προέκυψε ότι οι εταιρείες του ΟΣΕ, σε ενάμιση μήνα περίπου, θα έχουν εξετάσει δυο τεχνικές λύσεις, που αφορούν στην άμβλυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει η πόλη της Λάρισας, από τη διέλευση των σιδηροδρομικών γραμμών.

, στο τραπέζι υπάρχουν δυο λύσεις. Η πρώτη αφορά τη σιδηροδρομική παράκαμψη της Λάρισας, για το εμπορικό έργο του ΟΣΕ και η δεύτερη η υπογείωση  των γραμμών από το Σιδηροδρομικό Σταθμό της Λάρισας μέχρι τη Νέα Σμύρνη. Στο διάστημα αυτό τα στελέχη των υπηρεσιών του ΟΣΕ, θα εξετάσουν όλα τα τεχνικά δεδομένα πριν υποδείξουν την προτεινόμενη λύση. Σημειώνεται ότι σε εκείνη τη σύσκεψη συμμετείχαν ο κ. Καλογιάννης, ο αντιδήμαρχος Δημ. Μαβίδης και οι διευθύνοντες σύμβουλοι  του ΟΣΕ κ. Κων. Πετράκης, της ΓΑΙΑΟΣΕ κ. Αθ. Σχίζας και της  ΕΡΓΟΣΕ κ.  Χρ. Διονέλης.

Ωστόσο πέρα από τη συγκεκριμένη διαδικασία, που αφορά μεσομακροπρόθεσμες λύσεις, τέθηκε το θέμα των άμεσων μέτρων για τη ασφάλεια των κατοίκων του οικισμού.

Γι΄ αυτό το λόγο τις αμέσως επόμενες ημέρες, κλιμάκιο τεχνικών του ΟΣΕ θα πραγματοποιήσει αυτοψία τόσο στην Νέα Σμύρνη όσο και σε άλλες περιοχές της πόλης, με στόχο την άμεση βελτίωση της περίφραξης.

Επίσης, στην σύσκεψη τέθηκαν με έμφαση από εκπροσώπους της κοινότητας των Ρομά ζητήματα που αφορούν στη διαχείριση της καθημερινότητας στην περιοχή των Νταμαριών. Τα θέματα θα ιεραρχηθούν ώστε σε κάποια απ΄ αυτά να δρομολογηθούν λύσεις.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου και της ΔΕΥΑΛ.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*


This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.