Κ. ΤΖΑΝΑΚΟΥΛΗΣ: Ο ΟΣΕ  ΕΚΑΝΕ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΠΑΚΛΑΒΑ ΚΑΙ ΤΑΡΑΚΟΥΝΙΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΘΑΝΑΤΟ!

Στο επίκεντρο της συνεδρίασης του δ.σ. το δυστύχημα της Νέας Σμύρνης, ο Αχελώος αλλά και η υποδοχή της Αγίας Ζώνης στη Λάρισα

Δεν μάσησε τα λόγια του ο πρώην δήμαρχος Κ. Τζανακούλης που παίρνοντας το λόγο μετά τη σχετική ερώτηση της Ρ. Καραλαριώτου στη συνεδρίαση του Δ.Σ Λάρισας, που ζήτησε ενημέρωση από το δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη για τις επαφές με τον ΟΣΕ μετά το δυστύχημα που στοίχισε τη ζωή ενός μικρού παιδιού,

έστρεψε τα πυρά του εναντίον του Οργανισμού.

«Πρόκειται για το χειρότερο οργανισμό που υπάρχει στην Ελλάδα. Τα περί υπογοιοποίησης των γραμμών είναι η επανάληψη της επανάληψης και τα ακούμε χρόνια τώρα. Μόνο όταν γίνονται δυστυχήματα ταρακουνιούνται, γι’ αυτό φροντίστε να πιέσετε ώστε να πάρουν μέτρα ασφαλείας με υαλοπετάσματα ή με τοίχο, προκειμένου να μη θρηνήσουμε άλλα θύματα. Οι άνθρωποι δεν έχουν ταίρι, έκαναν “μπακλαβά” τη Λάρισα γεμίζοντας την πόλη γραμμές, ενώ όταν ζητούσαμε κατάργηση ορισμένων που δεν χρησιμοποιούνταν καν ανέφεραν απίστευτες δικαιολογίες επικαλούμενοι μέχρι και περίπτωση πολέμου», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του τέως δημάρχου.

Νωρίτερα ο δήμαρχος Απ. Καλογιάννης τόνισε πως βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τον ΟΣΕ εξετάζοντας εναλλακτικά σενάρια (παράκαμψη, υπογειοποίηση κλπ) για την εξεύρεση μόνιμης λύσης που θα αποφασισθεί μέσα από το Δ.Σ, ενώ υπογράμμισε πως προέχει η ασφάλεια των κατοίκων, ενώ ίσως και μέσα στο επόμενο 24ωρο πραγματοποιηθεί και αυτοψία στην περιοχή παρουσία στελεχών του οργανισμού.

Αίσθηση προκάλεσε και η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑΣΥ, με τον Π. Κρίκη να τονίζει πως «κέρδη και λαϊκές ανάγκες δεν συμβαδίζουν, όταν μάλιστα δημοτικές αρχές βάζουν νερό στο κρασί τους στη λογική του ρεαλισμού».

Από τη σημερινή συνεδρίαση δεν έλειψαν και οι αναφορές στην υποδοχή της Αγίας Ζώνης που έφεραν την αναβολή της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, με όλες τις παρατάξεις πλην ΛΑΣΥ να τάσσονται υπέρ της απόφασης, ενώ σε τοποθέτησή του σχετικά με το θέμα του Αχελώου ο κ. Καλογιάννης ζήτησε να γίνει μια ουσιαστική συζήτηση «πέρα και έξω από χαρακτηρισμούς».

«Το ναι ή όχι στον Αχελώο δεν οδήγησε πουθενά», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του δημάρχου Λαρισαίων.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ