ΚΑΖΑΝΙ ΠΟΥ ΒΡΑΖΕΙ ΕΝΟΨΕΙ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΟΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ ΑΓΡΟΤΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ

Ετοιμοι να εκραγούν είναι στην κυριολεξία οι γαλάζιοι αγροτοσυνδικαλιστές σε Θεσσαλία και Μακεδονία εξαιτίας του σχεδιασμού που υπάρχει για τη διοργάνωση του προσυνεδρίου του κόμματος, με θέμα την αγροτική ανάπτυξη, την αυτοδιοίκηση και τις υποδομές που θα πραγματοποιηθεί στη Λάρισα το Σάββατο.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές διαπιστώνουν ότι δεν υπάρχει διάθεση από τα ανώτερα κλιμάκια να τους ακούσουν αφού ο όλος σχεδιασμός της θεματικής για το αγροτικό προβλέπει ελάχιστο χρόνο πραγματοποίησης που δεν ξεπερνά τις 2 ώρες κατά τη διάρκεια των οποίων θα αναπτυχθούν 3 εισηγήσεις από άτομα που δραστηριοποιούνται επιχειρηματικά στο χώρο της μεταποίησης και της εμπορίας αγροτικών προϊόντων. Μάλιστα εκείνο που ξενίζει είναι το γεγονός ότι ο ένας εισηγητής προέρχεται από άλλο πολιτικό χώρο (ΠΑΣΟΚ) ενώ, όπως σημειώνουν κάποιοι γνωστοί συνδικαλιστές, οι εισηγητές δεν έχουν σχέση με τον μικρομεσαίο αγρότη της παραγωγής και του μόχθου και οι εισηγήσεις τους αφορούν την επιχειρηματική γεωργία των λίγων.

Οι αγροτοσυνδικαλιστές πάντως είναι αποφασισμένοι να ζητήσουν να τοποθετηθούν στη συνεδρία για το αγροτικό ώστε να εκφράσουν το σύνολο των προβλημάτων που απασχολούν τον μικρομεσαίο αγρότη και να απαιτήσουν ουσιαστικές απαντήσεις από τον πρόεδρο της ΝΔ.

Πάντως σε περίπτωση που διαπιστώσουν ότι υπάρχει προσπάθεια φίμωσής τους ή περιορισμού των τοποθετήσεων τότε είναι αποφασισμένοι να αντιδράσουν συντεταγμένα, εντός ή εκτός της αίθουσας.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΠΡΟΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

Εν τω μεταξύ πυρετώδεις είναι οι προετοιμασίες για το προσυνέδριο του Σαββάτου με διαδοχικές συσκέψεις σε Αθήνα και Λάρισα. Ετσι  την Τρίτη στην Αθήνα συνεδρίασε ο Τομέας Αγροτικού από όλη την Ελλάδα.
Σήμερα Τετάρτη συνεδρίασε στη Λάρισα ο Τομέας Αγροτικού ΝΟΔΕ.
Την Πέμπτη επίσης στη Λάρισα συνεδριάζει η Γραμματεία Οργανωτικού παρουσία του Γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ. κ.Στυλιανού Κονταδάκη ενόψει προσυνεδρίου, ενώ την Παρασκευή θα βρίσκεται στη Λάρισα η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αραμπατζή η οποία θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με θεσμοθετημένους φορείς του πρωτογενή τομέα της Θεσσαλίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ