ΤΙΜΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 9.15 π.μ., στο αμφιθέατρο του Μουσικού σχολείου Λάρισας  πραγματοποιήθηκε εκδήλωση για τον εορτασμό της ημέρας μνήμης των γεγονότων του Πολυτεχνείου του 1973, με θέμα:

Η γιορτή της Δημοκρατίας – ιστορίες  για τις περιπέτειες και την πάλη των ανθρώπων που επιλέγουν να ζήσουν ελεύθερα και δημοκρατικά. Μαθητές και μαθήτριες του Μουσικού Γυμνασίου και Λυκείου παρουσίασαν μια μουσικοθεατρική παράσταση βασισμένη σε κείμενα σχετικά με τους εχθρούς της Δημοκρατίας και τους αγώνες για την επικράτησή της.

Σκοπός της παράστασης ήταν τόσο να ανακληθούν τα δεινά της περιόδου 1967-1974 και οι αγώνες για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα μας, όσο και να αναδειχθούν αφενός η διαχρονικά κοινή βιαιότητα των ποικίλων καθεστώτων ανελευθερίας και αφετέρου η ασφάλεια, η ειρήνη, η ανεξαρτησία που εξασφαλίζονται σε ελεύθερα και δημοκρατικά καθεστώτα.

Για τον σκοπό αυτό, στην παράσταση συντέθηκαν διαφορετικές ιστορίες (αξιοποιήθηκαν μύθοι – συμβολισμοί, θεατρικά κείμενα, ποιήματα, ιστορικές αφηγήσεις), με κοινό το στοιχείο της αυθαίρετης κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών και των αυτονόητων ανθρωπίνων δικαιωμάτων, καθώς και της πάλης των ανθρώπων για την επανάκτησή τους. Υπεύθυνες της εκδήλωσης ήταν οι εκπαιδευτικοί:

Τσιούκα Ευαγγελία, Τσάκνη Βασιλική σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς: Κακαγιάννη Βασιλική, Ρήτου Κασσιανή, Βλιτσάκη Ελεάνα, Κουτσιούλη Νικόλαο, Ευθυμίου Χάιδω, Κοσμάνου Βασιλική, Μακρυγιάννη Ι., Σδούκου Ι.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Καλογιάννης Απ., ο Προϊστάμενος του τμήματος Επιστημονικής και Παιδαγωγικής καθοδήγησης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Ντάμπλιας Χρ., εκπαιδευτικοί και μαθητές του Λυκείου Συκουρίου και πλήθος γονέων και φίλων του Μουσικού Σχολείου Λάρισας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ