ΚΛΙΜΑΚΙΟ ΤΟΥ ΚΚΕ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΛΑΡΙΣΑΣ

Κλιμάκιο της Τομεακής Επιτροπής Λάρισας του ΚΚΕ  με επικεφαλής το βουλευτή Λάρισας Γ. Λαμπρούλη επισκέφτηκε το  Αστυνομικό Μέγαρο Λάρισας, όπου συναντήθηκε με το Διοικητή, περιόδευσε και   μίλησε με τους υπαλλήλους της Αστυνομικής Διεύθυνσης .

Το κλιμάκιο και ο βουλευτής στην περιοδεία και τις συναντήσεις   άκουσαν με προσοχή  τα οξυμένα προβλήματα των αστυνομικών  με τις μειώσεις μισθών συντάξεων που φτάνουν έως και το 50% ,αλλά και  αυτά  που αφορούν τη λειτουργία των τμημάτων και υπηρεσιών  της Αστυνομικής Διεύθυνσης  Λάρισας.

Άκουσαν την ανησυχία τους στο πως μπορούν να λειτουργήσουν οι υπηρεσίες με μια σειρά σοβαρές ελλείψεις σε  εξοπλισμό, όπως η υλικοτεχνική υποδομή, τα  ατομικά είδη προστασίας  που είναι άκρος  απαραίτητα για την πάταξη του εγκλήματος, την πολύ άσχημη κατάσταση των οχημάτων που έχουν διανύσει χιλιάδες χιλιόμετρα και πολλά είναι ασυντήρητα και με φθαρμένα τα λάστιχα τους βάζοντας σε κίνδυνο τους αστυνομικούς που τα χρησιμοποιούν, αλλά και ελλείψεις στις διοικητικές υπηρεσίες όπως (χαρτί μελάνι ακόμα και γάντια μιας χρυσής)  πολύ απλά πράγματα όμως άκρος απαραίτητα. Αλλά και τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού, η όλη κατάσταση έχει δημιουργηθεί από την έλλειψη κονδυλίων αφού  κάθε χρόνο η χρηματοδότηση βαίνει  μειούμενη.

Το κλιμάκιο και βουλευτής ανέδειξαν  τις διαχρονικές ευθύνες όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και της σημερινής ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ που με την εφαρμογή των αντιλαϊκών πολιτικών και τις περικοπές κάθε χρόνο σε χρηματοδότηση, δημιουργούν  μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υποδομές που δημιουργούν τεράστια προβλήματα στην εκτέλεση του  έργου τους .Την ίδια ώρα που πακτωλός χρημάτων δίνονται σε βιομήχανους τράπεζες  και μονοπώλια.

Επισήμαναν  ότι το κόμμα μας θα παλέψει μέσα και έξω από τη βουλή για το σωστό προσανατολισμό της αστυνομίας, θα χρησιμοποίηση  τη βουλή  για την άσκηση  πίεσης στην κυβέρνηση για  τις  απαιτούμενες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για την κάλυψη των πραγματικών κενών θέσεων, του μηχανολογικού εξοπλισμού και των υποδομών. Την επαναφορά των αμοιβών στα προ κρίσης επίπεδα.

Ταυτόχρονα στην περιοδεία που πραγματοποιήθηκε  μοιράστηκε ανακοίνωση του κόμματος και της ΚΝΕ με αφορμή το Πολυτεχνείο, που απευθύνεται στο προσωπικό των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων  που μετάξι άλλων αναφέρει:

“Δεν πρέπει ποτέ το προσωπικό των ΕΔ και των ΣΑ να στραφεί ενάντια στο λαό.

Η χούντα επιβλήθηκε με πρόσχημα τότε τον “κομμουνιστικό κίνδυνο”. Πάντα ο αντικομουνισμός είναι προπομπός αρνητικών εξελίξεων για το λαό, τότε και σήμερα. Τα συνθήματα “Έξω οι βάσεις”, “Έξω το ΝΑΤΟ”, που ήταν κυρίαρχα στο Πολυτεχνείο, είναι και σήμερα επίκαιρα. Η χούντα υπηρέτησε πιστά τους καπιταλιστές. Την περίοδο της δικτατορίας τα κέρδη των καπιταλιστών αυξήθηκαν, ενώ το λαϊκό εισόδημα παρέμεινε καθηλωμένο. Πάντα η αντιλαϊκή πολιτική πάει χέρι – χέρι με την ένταση της καταστολής

Το συμφέρον του προσωπικού των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που προέρχεται από λαϊκές οικογένειες, βρίσκεται στους κοινούς αγώνες με το εργατικό – λαϊκό κίνημα.  Η ίδια πολιτική που εξοντώνει το λαό χτυπάει και εσάς, το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Μαζί με το λαό και τη νεολαία να βροντοφωνάξουμε, “έξω το ΝΑΤΟ και οι βάσεις”.

Ούτε γη ούτε νερό στους φονιάδες των λαών!”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ