Ο ΓΙΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Για λίγους και φέτος ο γιορτασμός του Πολυτεχνείου στον Τύρναβο, στην εκδήλωση που διοργάνωσε η δημοτική κοινότητα και στην οποία δεν εμφανίστηκαν εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων.

Ομιλία στην υποτονική εκδήλωση έκανε ο γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου Γιάννης Γκαμπέτας, ενώ μεταξύ άλλων ήταν παρόντες ο δήμαρχος Π. Σαρχώσης, ο πρόεδρος του δ.σ.και του εμπορικού συλλόγου Τ. Ψύρρας, ο γραμματέας της Ο.Μ. Τυρνάβου του ΣΥΡΙΖΑ Ν. Γεωργάκης, ο πρόεδρος της δ.κ. Γ. Χαλούλης, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι.

Στην ομιλία του ο Γ. Γκαμπέτας ανέφερε: “Η φετινή επέτειος του ηρωικού ξεσηκωμού του λαού στο Πολυτεχνείο το 1973 βρίσκει για μια ακόμη χρονιά την ελληνική κοινωνία βουτηγμένη στα θολά νερά της κρίσης που προκάλεσαν τα μνημόνια, οι τράπεζες και οι πολιτικές της διαφθοράς των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων.

44 χρόνια μετά τη μεγάλη εξέγερση η νεολαία μας ζει στην επισφάλειας της ανεργίας και αναζητά δρόμους επιβίωσης στη μετανάστευση αφού είναι αδύνατο να ζήσει και να εργαστεί αξιοπρεπώς στον τόπο μας.

Οι δανειστές που έχουν θέσει υπό επιτροπεία τη χώρα, απαιτούν όλο και πιο σκληρά μέτρα με κατάργηση εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, με νέες περικοπές στην παιδεία και την υγεία μέσω των μεταρρυθμίσεων που προωθούν.

Πλέον τίθεται σε κίνδυνο ο δημόσιος χαρακτήρας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης ενώ οι νεοφιλελεύθερες φωνές που κυριαρχούν στο δημόσιο διάλογο κατασυκοφαντούν το λαϊκό και φοιτητικό κίνημα απαιτώντας το σάρωμα του ασύλου, τη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων και άλωση του δημόσιου πανεπιστημίου από σπόνσορες.

Την ίδια ώρα μεγάλο μέρος των δικαστικών λειτουργών μπαίνει τροχοπέδη σε κάθε προοδευτική προσπάθεια, χαρακτηρίζοντας αντισυνταγματικές σωρεία μεταρρυθμίσεων που κινούνται σε προοδευτική κατεύθυνση.

Συμμετέχοντας αυτοί οι λειτουργοί στην προσπάθεια τρομοκράτησης του λαού και φίμωσης κάθε φωνής αντίστασης κρατούν στη φυλακή την Ηριάννα με ένα σαθρό κατηγορητήριο και άλλα άτομα που τόλμησαν να αντιδράσουν ενώ στην πολιτική ζωή της χώρας κυριαρχεί η ακροδεξιά ρητορική της αξιωματικής αντιπολίτευσης και το σύνθημα «νόμος και τάξη».

Σήμερα 44 χρόνια μετά, τα συνθήματα του αγωνιζόμενου λαού ενάντια στις ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και τον ιμπεριαλισμό, είναι επίκαιρα, αφού το τεράστιο κύμα των προσφύγων αναδεικνύει την καταστροφική για το λαό πολιτική που υλοποιούν οι ιμπεριαλιστικές δυνάμεις της γης και οι υποστηρικτές δορυφόροι τους.

Σήμερα με οδηγό το σύνθημα «ψωμί – παιδεία – ελευθερία» όλοι εμείς που θέλουμε να τιμούμε το Πολυτεχνείο πραγματικά ακολουθώντας την καρδιά και τις ιδέες μας έχουμε χρέος τιμής να αγωνιζόμαστε για μια Ελλάδα της κοινωνικής δικαιοσύνης, της αλληλεγγύης, της δημοκρατίας, της ανεκτικότητας και της πραγματικής ευημερίας.

Θα πρέπει να παλεύουμε μαζί με όλα τα κινήματα της Ευρώπης και όλου του κόσμου ενάντια στους καταστροφικούς ιμπεριαλιστικούς πολέμους ενάντια στο ΝΑΤΟ κα τις επιδιώξεις της πολεμικής μηχανής των ΗΠΑ.

Φιλες και φίλοι

Το Πολυτεχνείο ζει και είναι φάρος ελπίδας και απαρχή νέων αγώνων ενάντια σε όλα αυτά που μας στέλνουν πίσω που ανοίγουν δρόμους σε φασίστες και υμνητές της χούντας.

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΖΗΤΩ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ”

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ