ΣΤΟ 85′ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΕ ΤΗ ΝΙΚΗ ΣΤΟ ARENA Η ΑΕΛ

Συνεχίζοντας τις τελευταίες καλές εμφανίσεις της και παρουσία 2.500 φιλάθλων της η ΑΕΛ επικράτησε στο ARENA, του Απόλλωνα Σμύρνης με σκορ 1-0, με σκόρερ το Ντέλετιτς και δημιουργό τη «χρυσή» αλλαγή του Φυντάνη Εμμάνουελ Περόνε.

Στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής και σε βαρύ κλίμα, καθώς κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή για τα θύματα της κακοκαιρίας στη Δυτική Αττική, η ΑΕΛ εμφανίστηκε ορεξάτη στα πρώτα λεπτά, ενώ με τη συμπλήρωση 15’ λεπτών αγώνα ο Λεοζίνιο σκόραρε για τους «βυσσινί» με το βοηθό να δείχνει σωστά οφσάιντ.

Η εξέδρα έδειξε να «ξυπνάει» στο 27’ όταν ο Λεοζίνιο κυνήγησε μια βαθιά μπαλιά στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, πέρασε στο σπριντ τον Μπιτζιμίν αλλά πλάσαρε αρκετά άστοχα στην προσπάθειά του να «σκοτώσει» τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα Σμύρνης.

Στο 31’ νέα βαθιά παλιά είχε αποδέκτη το Ντέλετις που μοίρασε στο Γουάλας για να κόψουν οι αμυντικοί των φιλοξενούμενων, ενώ στο 34ο λεπτό το τακουνάκι του Ναζλίδη βρήκε σε ιδανική θέση το Λεοζίνιο, που έκανε το σουτ, με τον Τσόβιτς να απομακρύνει με θαυμάσια επέμβαση!

Στο 44’ ο Απόλλωνας Σμύρνης εμφανίστηκε απειλητικός, όταν ο Μαάτσι από τα δεξιά έβγαλε τη σέντρα, η μπάλα πέρασε από τον Καστιγιέχος και ο Ανιέτε στο δεύτερο δοκάρι ανενόχλητος με προβολή έστειλε τη μπάλα έξω, ενώ η απάντηση της ΑΕΛ ήρθε στην εκπνοή του ημιχρόνου, όταν και πάλι ο Τσόβιτς είπε «όχι» σε νέα προσπάθεια του Λεοζίνιο!

Αποφασισμένη να σκοράρει εμφανίστηκε στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΛ, που κατέγραψε την πρώτη της ευκαιρία στο 48’, όταν ο Τσόβιτς αναγκάστηκε σε νέα επέμβαση απομακρύνοντας με το πόδι πλασέ του Ντέλετιτς από κοντά, με τους φιλοξενούμενους να γίνονται απειλητικοί σε δύο φάσεις με τον Καστιγιέχος να πλασάρει άουτ στο 53’, ενώ στο 56’ ο ίδιος βγήκε τετ α τετ με τον Μπόζοβιτς αλλά ο γκολκίπερ της ΑΕΛ έδιωξε με το χέρι!

Στο 71’ ήταν η σειρά της ΑΕΛ να απειλήσει, όταν ο Ρέντζας έβγαλε τη σέντρα και ο Κριζμάν έπιασε την κεφαλιά χωρίς ευτυχή κατάληξη, ενώ ανάλογη τύχη είχε στο 75’ και η προσπάθεια του Αγκάνοβιτς που έπιασε το σουτ από το ύψος του πέναλτι με τη μπάλα να κοντράρει στους αμυντικούς καταλήγοντας άουτ!

Η υπομονή των παικτών της ΑΕΛ βρήκε δικαίωση στο 85΄όταν ο Περόνε που είχε περάσει αλλαγή στο 65’ έβγαλε μαγική ασίστ στο Ντέλετιτς και ο Σέρβος εκμεταλλευόμενος και το λάθος του Κούρου, που γλίστρησε στον αγωνιστικό χώρο, ξετίναξε τα δίχτυα του Τσόβιτς!

Το παιχνίδι πήρε φωτιά στα τελευταία 5’ λεπτά των καθυστερήσεων, με τους «βυσσινί» ψύχραιμους να πανηγυρίζουν στο τέλος το πολύτιμο τρίποντο.

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας (83’ Μασούρας), Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Λαγός, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Ναζλίδης (88’ Μπάλλας), Λεοζίνιο (65’ Περόνε), Κρίζμαν.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Παπάζογλου, Μπιτζιμίν, Κούρος, Κονέ, Χουάρες (88′ Κιταμπάλα), Αλμπάνης (83’ Μάατσεν), Ανιέτε, Μάατσι, Καστιγέχος (76’ Κύργιας).

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ