ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Υποτονική η συγκέντρωση που διοργανώθηκε στην κεντρική πλατεία της Λάρισας για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αφού παρά το ενωτικό κάλεσμα που απηύθυνε ο δήμος Λαρισαίων αλλά και την τέντα που στήθηκε για το φόβο της κακοκαιρίας μόνο εκπρόσωποι φορέων και κομμάτων παρακολούθησαν τελικά την εκδήλωση.

Στο ορόσημο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου «που αποτελεί διαρκή υπόμνηση του χρέους αντίστασης έναντι κάθε ανελεύθερου, καταπιεστικού και αυταρχικού καθεστώτος», αναφέρθηκε σε σύντομο χαιρετισμό του ο δήμαρχος Λαρισαίων Απ. Καλογιάννης, ενώ ο πρόεδρος του συλλόγου δασκάλων του νομού Δ. Παπαποστόλου στάθηκε ιδιαίτερα στην ξεχωριστή διάσταση της επετείου στις δύσκολες στιγμές που περνά ο τόπος, την ώρα που η εξέγερση «παραμένει σταθερό και διαχρονικό σημείο αναφοράς του αγώνα για δημοκρατία».

«Η αντίσταση των φοιτητών πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς μίμηση για τη νεότερη γενιά», ανέφερε ο πρόεδρος του 15μελούς του 14ου ΓΕΛ Λάρισας, ενώ η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Λάρισας, για να ακολουθήσει πορεία και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Νομαρχίας.

Ε.Π.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ