ΑΝΑΧΩΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΤΙΜΕΣ Η ΖΩΝΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ (ΦΩΤΟ)

Με τις πρέπουσες τιμές και με μια σεμνή τελετή στο αεροδρόμιο της 110 ΠΜ, αναχώρησε λίγο μετά τις 2.30 το μεσημέρι της Κυριακής η ζώνη της Παναγίας την οποία είχε υποδεχθεί με τιμές αρχηγού κράτους η Λάρισα και είχε τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου.

Τη ζώνη συνόδευαν εκπρόσωποι της τοπικής εκκλησίας, ο ηγούμενος Εφραίμ της μονής Βατοπεδίου του Αγίου Ορους όπου φυλάσσεται, ενώ παρόντες ήταν ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Δ. Ζερβάκης, ο αρχηγός ΑΤΑ αντιπτέραρχος Γ. Μπλιούμης, ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, ενώ άγημα σμηνιτών απέδιδε τιμές.

Η ζώνη τέθηκε για σύντομο προσκύνημα στην αίθουσα αναμονής του αεροδρομίου, ενώ στα σκαλιά του αεροσκάφους που θα τη μεταφέρει στο Μεσολόγγι όπου θα παραμείνει μέχρι τις 22 Νοεμβρίου την παρέλαβε από τους ιερείς της μητρόπολης Λάρισας ο ηγούμενος Εφραίμ.

Εν τω μεταξύ το πρωί της Κυριακής χιλιάδες πιστοί, παρουσία πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, παρακολούθησαν το Αρχιερατικό Συλλείτουργο, ενώ αμέσως μετά το προσκύνημα η ζώνη μεταφέρθηκε στην 1η Στρατιά, την Πυροσβεστική και την Αστυνομία πριν αναχωρήσει για το αεροδρόμιο.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ