ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ-ΗΘΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΔΙΚΕΣ ΤΙΜΩΡΙΕΣ ΣΤΟΝ Ε.Ε.Σ

Η Πανελλήνια Κίνηση Ερυθροσταυριτών με ικανοποίηση ανακοινώνει το πρώτο βήμα προς την δικαίωση (ηθική και ουσιαστική) επτά Εθελοντών Σαμαρειτών του Τμήματος Πειραιά που τιμωρήθηκαν άδικα και παράτυπα. Οι τιμωρίες επιβλήθηκαν στα πλαίσια της πολιτικής  «Υποταγή ή θάνατος”»

που εφαρμόζεται τα τελευταία χρόνια και που απαγορεύει στον κεντρικό πυλώνα του Κινήματος, τους  Εθελοντές να έχουν αντίθετη άποψη και να εκφράζουν γνώμη.

Συγκεκριμένα το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών εξέδωσε απόφαση στην οποία αναφέρει: “Δίνεται σήμερα προσωρινή διαταγή. Υποχρεώνει προσωρινά τον καλούμενο τη συζήτηση της αίτησης, υπό τον όρο συζήτησης κατά την ορισθέντα δικάσιμο, να αποδέχεται τις υπηρεσίες των αιτούντων ως ενεργών εθελοντών κ δόκιμου εθελόντριας (Φωτοπούλου) με τους ίδιους όρους κ ευθύνες όπως κ πριν την επιβολή των πειθαρχικών τους αποφάσεων.”

Η τακτική δικάσιμος έχει ορισθεί για την 30η Ιανουαρίου 2018 και υπάρχει η βεβαιότητα ότι απόφαση της Προέδρου Πρωτοδικών κ. Μαγδαληνής Φαχουρίδου δεν θα αλλάξει

Η εξέλιξη αυτή ανοίγει τον ασκό του Αιόλου για την “ηγετική ομάδα” της Λυκαβηττού η οποία μοιράζει αφειδώς ποινές σε όλη την Ελλάδα σε όσους δεν υποκύπτουν στις πιέσεις της.

Με την δημιουργία δεδικασμένου αναμένεται μπαράζ προσφυγών στην Δικαιοσύνη από άδικα τιμωρημένους Εθελοντές σε όλη την Ελλάδα.

Ελπίζοντας ότι οι προσφυγές στην Δικαιοσύνη και οι αποφάσεις της θα να ανακόψουν το κύμα άδικων ποινών  που έχουν αποδομήσει τελείως τα τμήματα Σαμαρειτών με αποτέλεσμα την τραγική εικόνα των φετινών παρελάσεων με οκτώ, δέκα ή έντεκα  Εθελοντές (οι συγκριτικές με πέρσι φωτογραφίες είναι στην διάθεση του καθενός) αναμένουμε την αλλαγή πλεύσης της Διοίκησης και των οργάνων της για το καλό του Ε.Ε.Σ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ