ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΠΟ ΣΠΑΣΜΕΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΑ ΣΕ ΡΕΜΑ ΤΗΣ ΒΕΛΙΚΑΣ (ΦΩΤΟ)

Με το χειρότερο τρόπο επιβεβαιώθηκαν προβλέπεις των κατοίκων της περιοχής που επικοινώνησαν με τη σελίδα εκφράζοντας την ανησυχία τους για τα προστατευτικά στο ρέμα των ηλεκτρολόγων, στη Βελίκα, που κινδύνευαν να καταρρεύσουν μετά την έντονη κακοκαιρία των προηγούμενων ημερών.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν επισημανθεί τα προστατευτικά είχαν σπάσει σε μήκος τουλάχιστο 20 μέτρων (φωτο 1), με αποτέλεσμα το νερό να «τρώει» το ανάχωμα, ενώ με την υποχώρηση των έντονων φαινομένων αποκαλύφθηκε όλο το μέγεθος της ζημιάς.

Όπως διαπιστώνει κανείς και από το φωτογραφικό υλικό το τεχνητό ανάχωμα από πέτρες μέσα σε συρμάτινα καλούπια (σαρζανέτ) που τοποθετήθηκε έχει καταστραφεί (φωτο 2), ενώ με δεδομένες τις προβλέψεις για νέο κύμα κακοκαιρίας αν μη τι άλλο επιβάλλεται άμεση παρέμβαση των υπηρεσιών του δήμου και της Περιφέρειας στο συγκεκριμένο σημείο.

Όσο για την επιλογή του «σαρζανέτ» ως τεχνητό ανάχωμα, κάτοικοι υποστηρίζουν ότι μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτούν οι αρμόδιοι, αφού υποστηρίζουν ότι τα «μπαλώματα» δεν είναι λύση και οι χείμαρροι, για όσους γνωρίζουν τη συγκεκριμένη περιοχή, δεν περίμεναν ποτέ κανέναν!

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ