Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΕΘΕΣΕ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΩΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ

Σκληρή κριτική από τον επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμουΤυρνάβου στη δημοτική αρχή, αλλά και στις παρατάξεις τηςαντιπολίτευσης

Ανοιχτή εκδήλωση με τη συμμετοχή, μελών, φίλων της παράταξης και δημοτών πραγματοποίησε η Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβουστον Τύρναβο με θέμα: «Η Τοπική Διοίκηση και οι θέσεις της Λαϊκής Συσπείρωσης» με ομιλητή τον επικεφαλής της, Στέλιο Χατζηκράχτη.

Στην εισήγηση του, o κ. Χατζηκράχτης,αναφέρθηκε στο ασφυκτικό θεσμικό πλαίσιο του Καλλικράτη, μέσω  του οποίου λειτουργούν οι Δήμοι που τους καθιστά τοπικά όργανα του κρατικού μηχανισμού και είναι το μέσο για τη σημερινή κυβέρνηση και τις προηγούμενες, να περνούν τις αντιλαϊκές πολιτικές τους.

Οι δραστικές περικοπές σε δαπάνες για αμοιβές προσωπικού και κοινωνικές παροχές, οι ελαστικές σχέσεις εργασίας (δίμηνα – οκτάμηνα – προγράμματα μαθητείας, κοινωνική εργασία), η εμπορευματοποίηση κοινωνικών υπηρεσιών, οι ιδιωτικοποιήσεις, οι αυξήσεις των ιδίων εσόδων με κάθε μέσο και οι ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί για το νοικοκύρεμα δήθεν των Δήμων, έχουν προνομιακό επίπεδο εφαρμογής στην Τοπική Διοίκηση.

Ο «Καλλικράτης» και η αναθεώρηση του, όπως σχεδιάζεται, αποτελούν μια καθοριστική πολιτική επιλογή του συστήματος για την εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών ομίλων που θέλουν να εισβάλλουν σε δράσεις των Δήμων (Διαχείριση απορριμμάτων – Ύδρευση – Ενέργεια κλπ).

Επίσης ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή Τυρνάβου, κατά τη διάρκεια της τριετούς θητείας της, υπηρέτησε τις πολιτικές αυτές και μάλιστα με το παραπάνω.Είναι ο εκφραστής στην Τοπική Διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του.

Συντάχθηκε συνειδητά με την στρατηγική πολιτική της κυβέρνησης και Ε.Ε. που στόχο έχει να παραιτηθεί ο λαός από τις ανάγκες και τις αγωνίες του, να προσαρμόσει τη ζωή και το μέλλον των παιδιών του στο άρμα της καπιταλιστικής ανάπτυξης και να αποδεχτεί ως μονόδρομο τη φτώχια, την ανέχεια, τη φοροληστεία και την παραίτηση από όσα δικαιώματα του έχουν απομείνει.

“Οι εκλεγμένοι με την Λαϊκή Συσπείρωση του Δήμου Τυρνάβου Νίκος Μπαντόγιας και Γιώργος Σακοράφας το διάστημα αυτό”, όπως τόνισε ο κ. Χατζηκράχτης, “σταθήκαμε απέναντι στις πολιτικές αυτές της Δημοτικής Αρχής. Δίνουμε καθημερινά των αγώνα, με παρεμβάσεις στους χώρους δουλειάς των εργαζομένων, στις κινητοποιήσεις των αγροτών και είναι η άλλη φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο. Είναι η φωνή της νεολαίας, του μικρομεσαίου αγρότη και κτηνοτρόφου του εργαζόμενου, του συνταξιούχου, του αυτοαπασχολούμενου”.

Όσον αφορά τις άλλες παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου όπως ανέφερε, συμπλέουν με την πολιτική της Δημοτικής Αρχής, παρά τις επιμέρους διαφωνίες τους σε διαχειριστικά θέματα.

Τέλος, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, κάλεσε όλους τους συνδημότες σε συμπόρευση για αγώνα και διεκδίκηση με στόχους:

  • Πλήρη κρατική χρηματοδότηση που να καλύπτει το σύνολο των αναγκών του Δήμου.
  • Καμμιά συρρίκνωση και κατάργηση δομών και υπηρεσιών, αλλά διεύρυνση τους.
  • Μόνιμη και σταθερή εργασία, με προσλήψεις προσωπικού που να πληρώνονται από τον κρατικό προϋπολογισμό και μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων και εργαζομένων σε προγράμματα.
  • Κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου που καθιστά τους Δήμους πεδίο επιχειρηματικής δραστηριότητας και φοροεισπρακτικού μηχανισμού.
  • Σχεδιασμό και υλοποίηση υποδομών και μηχανισμών δημόσιας προστασίας από πλημμύρες – πυρκαγιές – σεισμούς και περιβαλλοντικές καταστροφές.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ