ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Γ. ΑΝΤΕΤΟΚΟΥΜΠΟ

Δεν έχει προηγούμενο η ρατσιστική επίθεση κατά του Γιάννη Αντετοκούμπο σε δημόσια ανάρτηση στο facebook από Έλληνα καθηγητή Πανεπιστημίου.

Ο καλαθοσφαιριστής του NBA που έχει σαρώσει με τα κατορθώματά του στο παρκέ, μπήκε στο στόχαστρο αυτή τη φορά για το χρώμα του αλλά και για την αγάπη που εκφράζει για την Ελλάδα, τη χώρα που γεννήθηκε και μεγάλωσε, με αφορμή το ότι δε συμμετείχε στην Εθνική Ελλάδος το καλοκαίρι.

Όλα ξεκίνησαν όταν Ελληνίδα δημοσιογράφος δημοσίευσε δημόσια στο προφίλ της ένα βίντεο των Milwaukee Bucks, στο οποίο ο Γιάννης Αντετοκούνμπο τραγουδούσε μαζί με άλλους συμπατριώτες μας στο γήπεδο των Cleveland Cavaliers  τον εθνικό μας ύμνο.

Σε αυτό το post λοιπόν ο καθηγητής Ευάγγελος Μαρκόπουλος που διδάσκει στο Πανεπιστήμιο UCL του Λονδίνου έγραψε: «Μας ζάλισε ο μαύρος που το παίζει Έλληνας. Έως εδώ. Δεν ξεχνάμε το καλοκαίρι. Μας έγραψε στα αρ@@@α του όλους μας, την Εθνική ομάδα και τη σημαία μας».

Όπως ήταν αναμενόμενο ένα τέτοιο σχόλιο και δη από καθηγητή Πανεπιστημίου προκάλεσε την αντίδραση των χρηστών.

«Δε σας επιτρέπω να εκφράζεστε με αυτόν τον τρόπο στον τοίχο μου. Ο μαύρος που το παίζει Ελληνας;;;;;;; Και χρησιμοποιείτε χυδαίες λέξεις και διδάσκετε; Ειλικρινά θα ήθελα να μάθω τι ακριβώς διδάσκετε!!» απάντησε η κάτοχος της σελίδας.

«Στους φοιτητές σας διδάσκετε ρατσισμό;;;» σχολίασε άλλος χρήστης.  «Η οπαδική σας νοοτροπία σας στράβωσε» σχολίασε κάποιος άλλος.

Ωστόσο ο καθηγητής επέμεινε στην άποψη του, απαντώντας: «Αρκετά έχει προκαλέσει το άτομο αυτό και ειδικά το καλοκαίρι είδαμε όλοι που μας έχει γραμμένους».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ