ΕΞΑΙΡΕΤΗ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Υπό τη Δ/νση του μαέστρου Νίκου Ευθυμιάδη συμμετείχε σε Συνέδριο για το Βυζάντιο στο Βουκουρέστι

Στο Βουκουρέστι βρέθηκε το 3ήμερο 17-19 Νοεμβρίου η Μικτή Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου κατόπιν πρόσκλησης που έλαβε από την Ένωση Ελλήνων της Ρουμανίας. Σκοπός του ταξιδιού ήταν η συμμετοχή στο 7ο Συνέδριο  Μελετών Βυζαντινής και Μεταβυζαντινής περιόδου με θέμα

«Ανατολική και Κεντρική Ευρώπη στο Βυζάντιο».

Πρόκειται για υψηλής ποιότητας πολιτιστικό γεγονός το οποίο έλαβε χώρα στην έδρα της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας. Διοργανωτές ήταν η Ένωση Ελλήνων Ρουμανίας και ο Σύνδεσμος Βυζαντινού Πολιτισμού ενώ τελούσε υπό την αιγίδα της Ρουμανικής Ακαδημίας. Μεταξύ των συμμετεχόντων περιλαμβάνονταν ο Πρόεδρος της Ρουμανικής Ακαδημίας, η διευθύντρια του γραφείου της Ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι κ. Κανταρά, καθηγητές πανεπιστημίου και λοιποί υψηλοί προσκεκλημένοι. Αναφέρεται επιπρόσθετα ότι οι εργασίες του Συνεδρίου καλύφθηκαν από το κρατικό κανάλι της Ρουμανικής τηλεόρασης.

Σχετικά με τη συμμετοχή της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Τυρνάβου, άνοιξε τις εργασίες του Συνεδρίου παρουσιάζοντας ένα απαιτητικό θρησκευτικό πρόγραμμα διάρκειας 20 λεπτών υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Νίκου Ευθυμιάδη αποσπώντας ιδιαίτερα θερμές κριτικές από τους παρευρισκόμενους. Στο τέλος της Χορωδιακής παράστασης ο Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, καθηγητής κ. Ζησόπουλος (ο οποίος είναι παράλληλα και βουλευτής στη Ρουμανία) ευχαρίστησε τα μέλη της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου και τον Μαέστρο κ. Ευθυμιάδη για την παρουσία τους στην εκδήλωση ενώ ευχήθηκε η συνεργασία να συνεχιστεί και στο μέλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ