ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Η ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΤΟΕΒ «ΜΑΤΙ» ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Η προβληματική κατάσταση του δικτύου άρδευσης του ΤΟΕΒ στις περιοχές Αμπελώνα, Αργυροπουλίου, Φαλάνης και Γιάννουλης απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, μετά από σχετική επερώτηση της παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση.

«Πρόκειται για πεπαλαιωμένο δίκτυο στο οποίο καταγράφονται σημαντικές απώλειες νερού, που φτάνουν και στο 1/3 της ποσότητας του νερού το οποίο πηγαίνει χαμένο», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του επικεφαλής της ΛΑΣΥ Τ. Τσιαπλέ, με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κ. Αγοραστό να απαντά πως το πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στον Αμπελώνα, ενώ όπως τόνισε «προς το παρόν η Περιφέρεια τροφοδοτεί τους ΤΟΕΒ με σωλήνες, ενώ παραμένει σε εγρήγορση θέτοντας το θέμα και στο πρόσφατο αναπτυξιακό συνέδριο».

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό το θέμα των αρδευτικών δικτύων αφορά σε ευρύτερο πρόγραμμα αρδευτικής ανάπτυξης που πρόκειται να εκχωρηθεί στις Περιφέρειες, ενώ τα έργα που αναμένεται να ενταχθούν σε περιφερειακό επίπεδο είναι της τάξεως των 2.200.000 ευρώ.

«Περιμένουμε το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης που καθυστερεί για να βγει η τιμολόγηση του νερού των αγροτών και προς το παρόν τροφοδοτούμαι τους ΤΟΕΒ με σωλήνες», κατέληξε ο κ. Αγοραστός.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ