Η “ΦΟΝΙΚΗ” ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ ΣΤΟ  ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Με ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της πρόσφατης κακοκαιρίας που έπληξε κυρίως τη Δυτική Αττική αλλά και ολόκληρη τη χώρα ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, ενώ παράλληλα εκτιμήθηκε και η κατάσταση που επικρατεί σε επίπεδο Θεσσαλίας,

με τον Περιφερειάρχη Κ. Αγοραστό να τονίζει πως «η Θεσσαλία είναι θωρακισμένη».

«Παρά τα προβλήματα που εντοπίστηκαν σε σπίτια και επιχειρήσεις στην Κ. Αιγάνη, το Στόμιο, το Ομόλιο, τα παράλια του δήμου Αγιάς αλλά και τα Τρίκαλα η Θεσσαλία αν και “χτυπήθηκε” άντεξε, καθώς είναι θωρακισμένη με αντιπλημμυρικά έργα», υποστήριξε απαντώντας σε σχετική ερώτηση της ΛΑΣΥ ο Περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός, προσθέτοντας πως μηχανήματα της Περιφέρειας επιχειρούν ακόμη σε σημεία του Πηνειού και στα παράλια του νομού.

Εξάλλου, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να επισκεφθεί τις πληγείσες περιοχές και ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να εκτιμήσει από κοντά την κατάσταση.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης ο Κ. Αγοραστός στάθηκε ιδιαίτερα και στο θέμα των κινητοποιήσεων στη Νέα Σμύρνη, με αφορμή το θάνατο 10χρονου παιδιού, επισημαίνοντας πως από την Περιφέρεια ζητήθηκε η άμεση αντικατάσταση της περίφραξης με σύγχρονη και πιο ασφαλή.

«Ένα πολλά υποσχόμενο έργο παραμένει υποσχόμενο και καλό είναι ορισμένοι να μην “παίζουν” επικοινωνιακά τη μέρα της κρίσης και μετά να εξαφανίζονται», κατέληξε ο Κ. Αγοραστός.

Σημειώνεται πως τη συνεδρίαση απασχόλησε και επερώτηση της ΛΑΣΥ για διακατεχόμενη δασική έκταση στο χωριό Ελάφι Τρικάλων που αποτελεί εδώ και 50 χρόνια σημείο τριβής με τους κατοίκους του ημιορεινού χωριού που υποστηρίζουν πως κινδυνεύει ο δημόσιος χαρακτήρας του δάσους, ενώ ελλοχεύει ο κίνδυνος επεισοδίων με την έντονη παρουσία της αστυνομίας, με το Π.Σ να προσανατολίζεται στην έκδοση σχετικού ψηφίσματος συμπαράστασης.

«Στηρίξτε μας για να μην χαθεί ένα δημόσιο δάσος από ιδιώτες-τσιφλικάδες που επιχειρούν την υλοτόμησή του», ήταν η χαρακτηριστική τοποθέτηση του εκπροσώπου των κατοίκων της κοινότητας Ηλία Σιαφάκα, με τη ΛΑΣΥ να ζητά την υποστήριξη του αιτήματος προκειμένου να περάσει η έκταση στο ελληνικό δημόσιο.

Η συνεδρίαση συνεχίστηκε μέχρι αργά με θέματα ημερήσιας διάταξης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ