ΦΤΩΧΕΙΑ ΥΠΟΣΧΕΘΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΑΟ Ο Κ. ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Ανακοίνωση της Ε.Π  Θεσσαλίας του ΚΚΕ για το 5ο Προσυνέδριο της Ν.Δ. στη Λάρισα

Την πλήρη στοίχιση της ΝΔ στη στρατηγική του κεφαλαίου, την στόχευσή της ν’ ανοίξει νέα «χρυσωρυχεία» επιχειρηματικής κερδοφορίας και την αγωνία της ηγεσίας της ν’ αποδείξει στους επενδυτές ότι είναι ικανότερη διαχειρίστρια του καπιταλιστικού συστήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαίωσε η ομιλία του Κυρ. Μητσοτάκη

στο 5ο προσυνέδριο του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα.

Και, βεβαίως, προϋπόθεση για να υλοποιηθούν όλα όσα ο πρόεδρος της ΝΔ υποσχέθηκε στους επιχειρηματίες της περιοχής μας είναι να γίνεται ακόμη πιο φθηνή η τιμή της εργατικής δύναμης, η φτώχεια των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων να γενικεύεται και η εξαθλίωση να εντείνεται.

Αυτό το μέλλον υπόσχεται η ΝΔ στο λαό της χώρας μας κι εκεί θα οδηγηθεί αν δεν πάρει την απόφαση να σηκώσει κεφάλι, να μπει στο κίνημα, να παλέψει τόσο για να αμυνθεί απέναντι στα χειρότερα, όσο και για ριζικές αλλαγές.

Ο κ. Μητσοτάκης  μπορεί να «έχυσε κροκοδείλια δάκρυα» για τα προβλήματα και τα βάσανα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, κουβέντα δεν είπε, όμως,  για την “ταμπακέρα: Θα υπάρχουν συλλογικές συμβάσεις; Τι θα γίνει με τους μισθούς και τις συντάξεις που τα 95 προαπαιτούμενα απαιτούν περαιτέρω “κούρεμά” τους ;  Τι θα γίνει με τη μαζική ανεργία και τη γενίκευση της μερικής απασχόλησης;

Φυσικά, η ΝΔ έχει απαντήσει σ’ όλα αυτά τα ερωτήματα ψηφίζοντας τα μνημόνια στη Βουλή, τα απαντάει με την συνολική της στάση απέναντι στις ιδιωτικοποιήσεις, στην εμπορευματοποίηση βασικών κοινωνικών υπηρεσιών, όπως η ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας των δήμων,  τομέας ιδιαίτερα κερδοφόρος για τα μονοπωλιακά συμφέροντα.

Αυτό ακριβώς αποδεικνύει και η ξεκάθαρη δέσμευση του προέδρου της για ενίσχυση των μεγαλοεπιχειρηματιών με ζεστό χρήμα και φοροαπαλλαγές,  με πρώτη αυτή τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων από το 29% στο 20%!

Ο κ. Μητσοτάκης, παρά τα πολλά λόγια που είπε για τον αγροτικό τομέα, δεν αναφέρθηκε καθόλου στην συνεχή μείωση του εισοδήματος της μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων και στο μαζικό ξεκλήρισμά τους από την ΚΑΠ της ΕΕ και, διαχρονικά, τις πολιτικές των ελληνικών κυβερνήσεων. Κουβέντα δεν είπε για το τεράστιο κόστος παραγωγής σε συνάρτηση με τις εξευτελιστικές τιμές, για  την τεράστια φοροληστεία, τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές,  τα κάθε είδους χαράτσια, με τα οποία η κυβέρνηση κλέβει το μισό και πάνω καθαρό εισόδημα τους.

Αντίθετα, έδειξε στοχοπροσηλωμένος στην πολιτική που εφαρμόζεται και οδηγεί στην επιτάχυνση της συγκέντρωσης της γης, της παραγωγής και της εμπορίας των αγροτοκτηνοτροφικών προϊόντων στα χέρια μιας χούφτας καπιταλιστών που δραστηριοποιούνται στον αγροτοκτηνοτροφικό  τομέα, αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Παρουσίασε σαν «μαγική λύση» του αγροτικού προβλήματος την παραγωγή ανταγωνιστικών προϊόντων, όταν το πραγματικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι ότι, ενώ παράγουμε τα πλέον ποιοτικά και ανταγωνιστικά προϊόντα, το κόστος παραγωγής τους είναι τεράστιο και οι τιμές για τον παραγωγό εξευτελιστικές και στη λαϊκή κατανάλωση φτάνουν 5 έως 10  φορές ακριβότερα!

Εμφάνισε σαν «στηρίγματα των αγροτών» τις διεπαγγελματικές οργανώσεις, όπως στην φέτα, τις ομάδες παραγωγών και τους συνεταιρισμούς, τις  καθετοποιημένες επιχειρήσεις, που, όμως, ενδιαφέρονται για τα συμφέροντα  των μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών και όχι για τους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους, που βρίσκονται στο έλεος των εμποροβιομηχάνων, όπως δείχνουν τα παραδείγματα με τους απλήρωτους παραγωγούς καπνού και ρυζιού,  με τα ροδάκινα που ξεπουλήθηκαν σε εξευτελιστικές τιμές στις βιομηχανίες, με τη συμφωνία της CETA και την ελεύθερη πτώση της τιμής του γάλατος που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι. Σε ό,τι αφορά  την κατάργηση του φόρου στο κρασί ομολόγησε, κυνικά,  – όπως ομολόγησε και ο Πρωθυπουργός – ότι θα γίνει επειδή δεν απέδωσε σχεδόν τίποτα από έσοδα και έτσι και οι δυο «μεγαλόψυχα» δεσμεύτηκαν να τον καταργήσουν!

Για τον ΕΝΦΙΑ  υποσχέθηκε μείωση 30% και όχι κατάργησή του όπως ζητάει το εργατικό και αγροτικό κίνημα, ενώ η φορολογία 9% στα εισοδήματα μέχρι 10.000 ευρώ δεν απαντάει στο αίτημα του αγροτικού κινήματος για 12000 ευρώ αφορολόγητο, προσαυξημένο με 3000 ευρώ για κάθε παιδί και κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης. Και φυσικά ούτε λόγος για ικανοποίηση των αιτημάτων επιβίωσης  των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων που προβάλλει το οργανωμένο αγροτικό κίνημα κι αφορούν σε  κατώτερες εγγυημένες τιμές και άμεση πληρωμή από τους εμποροβιομηχάνους, μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, συντάξεις αξιοπρέπειας, μείωση του κόστους παραγωγής με αφορολόγητο πετρέλαιο όπως έδιναν και δίνουν οι κυβερνήσεις στους εφοπλιστές, μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος όπως είχε υποσχεθεί η κυβέρνηση της ΝΔ και ουδέποτε το έπραξε, προστασία από τις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς και ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών.

Το ΚΚΕ καλεί τους  εργαζόμενους,  τους μικρομεσαίους  αγρότες και κτηνοτρόφους που πλήττονται βάναυσα από αυτές τις πολιτικές, να συσπειρωθούν στα συνδικάτα  στους  Αγροτικούς Συλλόγους και να οργανώσουν την αγωνιστική διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων τους βάζοντας φρένο αντιλαϊκές πολιτικές .

Το εργατικό κίνημα,  σε συμπόρευση  με τους   αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους της πόλης και μέσα από μια  δυνατή κοινωνική συμμαχία, να οδηγήσουν την πάλη στην ανατροπή αυτών των πολιτικών, στοχεύοντας  στο ίδιο το καπιταλιστικό σύστημα που συγκεντρώνει αντικειμενικά την γη και παραγωγή σε λίγα χέρια μεγαλοαγροτών και επιχειρηματιών.

Έτσι θα γίνουν  πραγματικά ιδιοκτήτες του πλούτου που οι ίδιοι παράγουν με την κοινωνικοποίηση των μέσων παραγωγής και της γης, με κεντρικό σχεδιασμό της παραγωγής- κατανομής, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο oι τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της χώρας .

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ