ΣΚΑΝΔΑΛΟ Η ΑΝΑΘΕΣΗ ΣΕ ΙΔΙΩΤΗ ΤΟΥ ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΑΓΟΔΡΟΜΙΟΥ ΣΤΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ

Κοινή ανακοίνωση εξέδωσαν οι επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης Ρ. Καραλαριώτου, Κ. Τζανακούλη, Εκτ. Νασιώκα και Ντ. Διαμάντου, οσον αφορά τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν από την δημοτική αρχή στο θέμα της επιλογής αναδόχου για το Λουνα Παρκ και το Παγοδρόμιο στο Χριστουγεννιάτικο Πάρκο.

Στην ανακοίνωση αναφέρουν:

«Η απόφαση για την δημιουργία Χριστουγεννιάτικου Πάρκου στο Αλκαζάρ ήταν μια απόφαση που εληφθη  ομόφωνα ( πλην Λαϊκής Συσπείρωσης ) στο δημοτικό συμβούλιο Λαρισαίων.

Ως αντιπολίτευση στηρίξαμε και αγκαλιάσαμε το εγχείρημα για το καλό της πόλης και τη στήριξη της τοπικής οικονομίας τονίζοντας βεβαίως ότι θα τηρηθούν οι διαδικασίες και οι κανόνες  της ηθικής , της ισονομίας και της διαφάνειας και όχι «πονηρές» διαδικασίες.

Η “σκανδαλώδης” όμως απόφαση  της δημοτικής αρχής στη συνεδρίαση του ΔΣ  στις 23/11/2017  κατάφερε  να διχάσει  όχι μόνο την αντιπολίτευση με  την συμπολίτευση αλλά και την ίδια την παράταξη του κ. Καλογιάννη αφού κάποιοι σύμβουλοι του δεν ψήφισαν και κάποιοι άλλοι αποχώρησαν για να μην ψηφίσουν .

Η ματαίωση αιφνιδίως και χωρίς ουσιαστικό λόγο  της δεύτερης δημοπρασίας , για την εκμίσθωση δημοτικού χώρου στο Πάρκο Αλκαζάρ για την εγκατάσταση και λειτουργία Λουνα Παρκ και Παγοδρομίου κατά τη λειτουργία του Θεματικού Πάρκου Χριστουγέννων , και η  απευθείας ανάθεση εκμίσθωση σε επιχειρηματία με αλλαγή προς το ευνοϊκότερο των οικονομικών όρων, σε σχέση με την  διακήρυξη , εγείρει πολλά ερωτηματικά που πιθανόν χρήζουν και περαιτέρω δικαστικής διερεύνησης.

Εγείρει ερωτηματικά όσον αφορά την ενδεχόμενη διασύνδεση της δημοτικής αρχής με επιχειρηματικά συμφέροντα , με αποφάσεις που λαμβάνονται από μικρή ομάδα ανθρώπων γύρω από τον δήμαρχο και με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου. Η συγκεκριμένη απόφαση  αποτελεί μία “σκανδαλώδη” απόφαση.

Ο Δήμος σύμφωνα με τους όρους της διακήρυξης θα λάμβανε το ποσό των 105.000 ευρω με καταβολή στο ταμείο του Δήμου την επόμενη μέρα του 50% δηλ. ποσού 52.500 ευρω , τα υπόλοιπα σε 15 ημέρες και εγγυητική ύψους 10.500. Προφανώς οι παραπάνω όροι δεν «βόλευαν» τον επιχειρηματία που «έπρεπε» για την δημοτική αρχή να «πάρει» τη λειτουργία και εγκατάσταση του Λουνα Παρκ και του Παγοδρομίου .

Ετσι αιφνιδίως , με εισήγηση του κ.Νταη στις 16 Νοεμβρίου 2017  ημέρα Πέμπτη  και με μόνη δικαιολογία ότι ξαφνικά δεν προλαβαίνουν, η δημοτική αρχή αποφασίζει την ματαίωση της δημοπρασίας και απευθείας ανάθεση του έργου εκμίσθωση του χώρου με τους εξής οικονομικούς όρους: ο Δήμος θα λάβει 70.000 ευρώ με καταβολή στο ταμείο του Δήμου την επόμενη μέρα του 50% δηλ. ποσού 35.000 ευρω , τα υπόλοιπα σε 15 ημέρες και εγγυητική ύψους 7.000 .

Και ξαφνικά ! στις υποχρεώσεις του αναδόχου   να προχωρήσει σε διαφήμιση(τι σχέση έχει ο άνθρωπος του Λουνα Παρκ με διαφήμιση)  στο κανάλι  ALPHA  ποσού 40.000 ευρω , την στιγμή που ήδη έχει ανατεθεί η διαφήμιση του Πάρκου σε άλλη εταιρία με προϋπολογισμό 74.214 ευρώ !.

Ενός αναδόχου- εταιρείας όχι τοπικής μάλιστα που ο κος Νταής «δεν θυμόταν» το όνομά του, «δεν ήξερε» την ιστοσελίδα της εταιρείας «ούτε την έχει δει»  αλλά, από έρευνα της αγοράς που δεν έκανε όπως αποδείχτηκε από την αποφυγή να απαντήσει συγκεκριμένα κατέληξε σε μία εταιρεία που ενώ είναι γραμμένη στο ΓΕΜΗ 2 χρόνια έχει εμπειρία … 3 ετών που η διακήρυξη ζητάει και περιμένει να την δει ο κος Νταής … αφού υπογράψει τη σύμβαση.

Ο κ. Καλογιάννης υπεραμύνθηκε της απευθείας ανάθεσης εκμίσθωσης  και της αλλαγής προς το ευνοϊκότερο των οικονομικών όρων , υποστηρίζοντας ότι «τους πιέζει ο χρόνος « και ότι «αλλιώς δεν θα προλάβουν να λειτουργήσει το Πάρκο».

Και αναρωτιόμαστε :

στις 16 Νοεμβρίου ενημερώθηκε ο Δήμαρχος και  οι συνεργάτες του πότε είναι  τα Χριστούγεννα ; Δεν ξέρει ο κ. Καλογιάννης ότι τα Χριστούγεννα είναι σταθερή εορτή ;

Γιατί η δημοτικήαρχή δεν προχώρησέ στην απευθείαςανάθεση που επιθυμούσε ,  με τους ίδιουςοικονομικούςόρους της διακήρυξης ;

Γιατί η δημοτική αρχή στην απευθείας ανάθεση άλλαξε προς το ευνοϊκότερο τους οικονομικούς όρους ; Τι σχέση μπορεί να έχει η αλλαγή των οικονομικών όρων με το ότι “δεν προλαβαίνουμε”; Η μήπως «ευνοεί» τη συγκεκριμένη εταιρεία και πιθανόν και άλλους «αφανείς εταίρους»;

Πως δικαιολογεί στους πολίτες ότι  στην πρώτηαπόφαση τους ο Δήμος θα είχε έσοδα 105.000 και ξαφνικά με την απευθείας ανάθεση θα έχει έσοδα 70.000;

Με ποιες άλλες εταιρίες «μίλησαν» ο κ. Καλογιάννης και ο κ.Νταης πριν καταλήξουν στον  συγκεκριμένο επιχειρηματία ;

Γιατί δεν ολοκλήρωσε  την δεύτερη δημοπρασία , σύμφωνα με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής , και αν έβγαινε και αυτή άγονη τότε , όπως ορίζει ο νόμος , να προχωρούσε  στην απευθείας ανάθεση με τους ίδιους όμως οικονομικούς όρους   που υπήρχαν και στη δημοπρασία  ;

Η δημοτική αρχή του κ. Καλογιάννη ακολούθησε μια διαδικασία για «πονηρούς ».

Καταλύοντας κάθε έννοια διαφάνειας με  την ματαίωση της δημοπρασίας    και αναλαμβάνοντας ηθικό κίνδυνο  με την αλλαγή προς το ευνοϊκότερο των οικονομικών όρων στην απευθείας ανάθεση .

Και αναρωτιόμαστε: Πως θα πείσει την κοινωνία της Λάρισας για την διαφάνεια και την αποτελεσματικότητα των ενεργειών του , όταν δεν μπορεί να πείσει ούτε τους δικούς του ανθρώπους , τους δικούς του συμβούλους!.  » καταλήγει η ανακοίνωση

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ