H ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΣΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

Το κάλεσμα υπογράφει ο Νίκος Βακράτσας, υποψήφιος Σύμβουλος για τις εκλογές του Δ.Σ.Λ.*

Συνάδελφε- συναδέλφισσα,

Απευθυνόμαστε σε εσένα, που αγανακτείς με τη σημερινή κατάσταση, αναζητάς τον ένοχο  αλλά και την ελπίδα για μια καλύτερη ζωή με δικαιώματα, για σένα και την οικογένειά σου.

Σε καλούμε να μην μείνεις θεατής στη σφαγή σου. Να πάρεις θέση κι εσύ στον αγώνα για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας!

Στις φετινές δικηγορικές εκλογές

  • Στείλε μήνυμα αντεπιθέσεις και ανατροπής της αντιλαϊκής πολιτικής που υπηρετούν διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις και συμβιβασμένες ηγεσίες των δικηγορικών συλλόγων.
  • Στήριξε με την ψήφο σου για να εκφραστεί η δική σου φωνή και παρέμβαση στο Δικηγορικό Σύλλογο Λάρισας, της ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝ!

Συνάδελφε  – συναδέλφισσα,

βιώνεις στο πετσί σου την σφαγή των δικαιωμάτων μας, όπως και το σύνολο των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων:

  • Φοροεπιδρομή, με αλλεπάλληλα χαράτσια, τεκμήρια διαβίωσης, ΦΠΑ, κατάργηση του αφορολόγητου ορίου, σφίγγουν τη θηλιά γύρω από το λαιμό σου και σε σπρώχνουν βίαια έξω από το επάγγελμα.
  • Υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, που σε οδηγούν ακόμη και να στερείσαι την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
  • Διαχρονική καταλήστευση των ταμείων, αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, ατέλειωτο πετσόκομμα των συντάξεων, επικουρικών βοηθημάτων και όλων των έτσι κι αλλιώς ανεπαρκών παροχών. Πλήρη υποβάθμιση των δημόσιων δομών υγείας και πρόνοιας.
  • Διάλυση του κοινωνικού χαρακτήρα της ασφάλισης.

Η επίθεση που δεχόμαστε δεν είναι τυχαία… Σήμερα μπορείς να βγάλεις συμπεράσματα για τις αιτίες και τις πραγματικές ευθύνες.Σήμερα έχεις τα στοιχεία και δεδομένα να αντιληφθείς ότι:

Οι ένοχοι των προβλημάτων μας έχουν ονοματεπώνυμο: Είναι οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το κεφάλαιο και η εξουσία του, οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ που τους στηρίζουν, οι κυβερνήσεις που τους υπηρετούν. Αυτοί είναι και οι αντίπαλοί μας.

Σήμερα έχεις την πείρα να διακρίνεις και να αποκρούσεις τα ψέματα, τις παγίδες και τα αφηγήματα που σκαρφίζονται κάθε φορά οι κυβερνήσεις και τα κόμματα του συστήματος.

Η κάλπικη αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστεράς» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και στη ΝΔ προσπαθεί να κρύψει τη στρατηγική τους σύμπλευση στα καθοριστικά ζητήματα που αφορούν τη ζωή του λαού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ με τη «δίκαιη ανάπτυξη» και η ΝΔ με τη «βιώσιμη ανάπτυξη», καλλιεργούν ψεύτικες προσδοκίες, ότι η καπιταλιστική ανάπτυξη μπορεί να ωφελήσει και τα μονοπώλια και το λαό.

Μην τους πιστεύεις! Δίκαιη ανάπτυξη μέσα σε ένα άδικο σύστημα δεν μπορεί να υπάρξει. Στην πραγματικότητα, όταν μιλάνε για ανάπτυξη με «δικαιοσύνη» και «βιωσιμότητα» εννοούν την εξασφάλιση των κερδών των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων και παράλληλα το να παίρνουν ψίχουλα από τους φτωχούς και να τα δίνουν στους εντελώς εξαθλιωμένους.

Η Δικαιοσύνη και το δίκαιο έχουν το δικό τους ξεχωριστό και αναβαθμισμένο ρόλο στην υλοποίηση της στρατηγικής του κεφαλαίου

Οι αντιδραστικές αλλαγές στη Δικαιοσύνη των τελευταίων χρόνων, δεν είναι ούτε τυχαίες, ούτε αθώες, δε γίνονται για την ταχύτερη ή δικαιότερη απονομή της, όπως ισχυρίζονται κάθε φορά οι κυβερνήσεις.

Πρόκειται για στρατηγικής σημασίας μεταρρυθμίσεις, απαραίτητες για την εξυπηρέτηση των αναγκών των μονοπωλιακών ομίλων, που χρειάζονται μια πιο αποτελεσματική Δικαιοσύνη, που θα δικαιώνει καλύτερα και ταχύτερα τα συμφέροντα τους σε βάρος βεβαίως των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων.

Τώρα είναι η ώρα να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου!

Με τη ψήφος σου στις φετινές εκλογές:

Καταδίκασε τις παρατάξεις που στηρίζονται- φανερά ή κρυφά, άμεσα ή έμμεσα- από ΝΔ- ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ και τους δορυφόρους τους και υλοποιούν διαχρονικά την αντιλαϊκή πολιτική όλων των κυβερνήσεων.

Μην πιστεύεις τις κορώνες των δήθεν «ανεξάρτητων», «νέων» και «άφθαρτων» υποψήφιων. Φοράνε το μοδάτο κοστούμι  του «ανεξάρτητου» για να κρύψουν την εξάρτησή τους από την κυρίαρχη πολιτική.

Το πραγματικό δίλημμα και η πραγματική διαχωριστική γραμμή δεν είναι «νέος»- «παλιός», «ανεξάρτητος ή μη», αλλά ποιου τα συμφέροντα υπηρετεί: της συντριπτικής πλειοψηφίας αυτοαπασχολούμενων δικηγόρων με τα χαμηλά εισοδήματα (και των μισθωτών συναδέλφων μας που πληθαίνουν τα τελευταία χρόνια) ή της μειοψηφίας των δικηγορικών εταιρειών και των μεγαλογραφείων, που κερδοφορούν στις πλάτες σου;

Συνάδελφοι,

Από την μεριά μας δεν κρύβουμε την ταυτότητά μας, δεν πλασάρουμε το προφίλ του δήθεν «ανεξάρτητου» και «υπερκομματικού» υπερασπιστή των συμφερόντων όλων των δικηγόρων! Δηλώνουμε ανοιχτά ότι μεροληπτούμε υπέρ των δικαιωμάτων  των αυτοαπασχολούμενων συναδέλφων με τα χαμηλότερα εισοδήματα, των άνεργων, όλων όσοι πλήττονται από την αντιλαϊκή πολιτική. Στην Αγωνιστική Συσπείρωση Δικηγόρων πανελλαδικά και στη Λάρισα, συμμετέχουν οι κομμουνιστές και άλλοι ριζοσπάστες και τίμιοι αγωνιστές.

-Δεν υποτασσόμαστε στο «ρεαλισμό» της παραίτησης από τη διεκδίκηση των σύγχρονων αναγκών μας, αγωνιζόμαστε μαζί με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, για ριζικές αλλαγές στην οικονομία και την εξουσία προς όφελος της πλειοψηφίας του λαού μας.

-Αναδεικνύουμε τον πραγματικό χαρακτήρα της κρίσης και τις στοχεύσεις των αντιλαϊκών μέτρων.

-Αντιτασσόμαστε με συνέπεια στην υλοποίηση της κυρίαρχης πολιτικής και στο χώρο μας, αποκαλύπτουμε το βρώμικο ρόλο που έπαιξαν στις πλάτες μας οι συμβιβασμένες ηγεσίες- κυρίως των μεγάλων δικηγορικών συλλόγων- και της Ολομέλειας των προέδρων.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση, υπάρχει ελπίδα. Υπάρχει διέξοδος για μια καλύτερη ζωή.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα, οι μισθωτοί και αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες, δεν έχουμε κανένα συμφέρον να υποταχθούμε στη λογική του μονόδρομου και των μειωμένων απαιτήσεων.

Υπάρχει κι άλλος δρόμος. Αυτός του αγώνα, της σύγκρουσης και της ανατροπής:

-για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για μια άλλη ανάπτυξη, που θα έχει στο επίκεντρο την ικανοποίηση των σύγχρονων λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων, με αποδέσμευση από την ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των συγκεντρωμένων μέσων παραγωγής.

-για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση, όπου οι έννοιες ελευθερία, δημοκρατία, δικαιοσύνη, θα αποκτήσουν το πραγματικό τους περιεχόμενο, γιατί θα αφορούν τους πολλούς και όχι μια χούφτα παράσιτα πλουσίων.

*Την παρούσα τοποθέτηση και την υποψηφιότητα στηρίζουν έμπρακτα οι δικηγόροι:

Γαβαλά Μαρία

Γαζέπη Εύα

Μπαλασούλης Γιάννης

Μπιζαϊντές Θανάσης

Παπαστεργίου Άγις

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ