ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΗ ΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

«Δεν γίνεται πλέον, το ελληνικό λάδι να φεύγει σε άλλες χώρες και εκεί να «βαφτίζεται» ξανά, για να μεταπωλείται στις αγορές ολόκληρου του πλανήτη, χωρίς ο Έλληνας παραγωγός να καρπώνεται την πραγματική αξία του προϊόντος».

Με τα λόγια αυτά, απευθύνθηκε στους παρευρισκόμενους στην έναρξη της 5ης Πανδημοτικής Γιορτής Ελιάς στους Γόννους, ο βουλευτής Ν. Λαρίσας της ΝΔ,  κ. Χρήστος Κέλλας.

«Πρόσφατα, από τη Λάρισα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο του προσυνεδρίου για την αγροτική ανάπτυξη, παρουσίασε τους κεντρικούς άξονες του προγράμματος της ΝΔ, το οποίο και θα εφαρμόσουμε ως αυριανή κυβέρνηση του τόπου.Υπογράμμισε την ανάγκη για μείωση των φορολογικών συντελεστών στους αγωνιστές της υπαίθρου και έκανε ειδική αναφορά στο νέο μοντέλο, που θα πρέπει να διέπει τη λειτουργία της αγροτικής μας οικονομίας.

Ξεκαθάρισε πως, υπερβαίνοντας το μοντέλο των επιδοτήσεων, θα περάσουμε στη δημιουργία ποιοτικών προϊόντων, τα οποία θα λαμβάνουν την προστιθέμενη αξία που τους αναλογεί και θα πωλούνται στις αγορές του εξωτερικού. Επίσης, μίλησε για την ανάγκη στήριξης με μια σειρά ολοκληρωμένων παρεμβάσεων, νέων μορφών συνεταιρισμού των παραγωγών.

Οι κεντρικοί μας άξονες ακουμπούν στον τόπο αυτό. Μιλάμε για το λάδι και την ελιά, προϊόντα που θα πρέπει να αποτελέσουν την αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια της χώρας να καταστήσει την οικονομία της εξαγωγική και εξωστρεφή», κατέληξε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ