“ΔΙΠΡΟΣΩΠΗ” Η ΑΕΛ ΓΝΩΡΙΣΕ ΤΗΝ ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

Η διοίκηση της ΠΑΕ συγχαίρει προπονητές και παίκτες για την εμφάνισή τους

Λάθη επί λαθών στην αμυντική γραμμή της και σημαντικές απουσίες ποδοσφαιριστών δεν έδωσαν συνέχεια στα θετικά αποτελέσματα για την ΑΕΛ, που στο πλαίσιο της 12ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της SL γνώρισε την ήττα στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό με σκορ 3-1, με τους «βυσσινί»

να εμφανίζουν το καλό τους πρόσωπο στο δεύτερο ημίχρονο, δίχως τελικά να παίρνουν κάτι από το παιχνίδι.

Με τις δύο ομάδες να καίγονται για βαθμούς οι γηπεδούχοι εμφανίστηκαν καλύτεροι στον αγωνιστικό χώρο και παίρνοντας τα ηνία του αγώνα ευτύχησαν να προηγηθούν μόλις στο 12’, εκμεταλλευόμενοι την… τρικυμία στην άμυνα της ΑΕΛ.

Μασούρας, Ρέντζας και Ζίζιτς δεν κατάφεραν να απομακρύνουν τον κίνδυνο μετά από σουτ του Μοράρ και ο Ρουμάνος με νέο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Μπόζοβιτς γράφοντας το 1-0 για τον Παναιτωλικό.

Η ΑΕΛ έδειξε να συνέρχεται με τη συμπλήρωση του 15λεπτου, ενώ στο 17’ ο Λεοζίνιο έχασε σπουδαία ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, όταν έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από γύρισμα του Ντέλετιτς, προσποιήθηκε στο Μιχάι και έπιασε το πλασέ στέλνοντας τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Τσενάμο.

Με τους παίκτες του Φυντάνη να βρίσκουν τα πατήματά τους στον αγωνιστικό χώρο, το γήπεδο «σηκώθηκε» στο 22’, όταν μετά από θαυμάσια ατομική ενέργεια ο Ναζλίδης «άδειασε» δύο αντιπάλους χωρίς ωστόσο να ολοκληρώσει την προσπάθειά του, ενώ στο 34’ και κόντρα στη ροή του αγώνα ο Παναιτωλικός διπλασίασε τα τέρματά του.

Νέο αμυντικό λάθος της ΑΕΛ σε αντεπίθεση των γηπεδούχων, ο… ξεχασμένος Μάζουρεκ πήρε τη μπάλα πίσω από το κέντρο, πέρασε το Φάρκας και με εντυπωσιακό αριστερό σουτ έγραψε το 2-0 για την ομάδα του.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν για λογαριασμό των «βυσσινί», όταν στο 42’ ο Λεοζίνιο πήρε αμαρκάριστος την κεφαλιά μέσα από την μικρή περιοχή αλλά ο Τσενάμο μπλόκαρε τη μπάλα.

Το ματς πήρε φωτιά με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, καθώς στο 48’ η ΑΕΛ ξαναμπήκε στο παιχνίδι, όταν ο Λεοζίνιο εκμεταλλεύτηκε το κλέψιμο και την πάσα του Ναζλίδη και «τσίμπησε» τη μπάλα, περνώντας της αριστοτεχνικά πάνω από τον Τσενάμο, για να μειώσει σε 2-1 για την ΑΕΛ!

Μεταμορφωμένη προς το καλύτερο η ΑΕΛ πίεσε για την ισοφάριση, με το Ντέλετιτς να χάνει ευκαιρία στο 65’ όταν το γυριστό σουτ που επιχείρησε κατέληξε στην αγκαλιά του κίπερ του Παναιτωλικού, ενώ στο 70’ και σε κόντρα επίθεση των γηπεδούχων ο Ντίας βγήκε στην πλάτη της άμυνας για να διώξουν στη γραμμή οι αμυντικοί!

Στο 72’ ήταν η σειρά της ΑΕΛ να απειλήσει, με το σουτ του Κριζμάν να μπλοκάρει ο Τσενάμο, ενώ στο 86’ σουτ του Μασούρα κόντραρε στους αμυντικούς για να καταλήξει κόρνερ.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα και με την ΑΕΛ μπροστά για την ισοφάριση ο Φάρλει Ρόσα «κλείδωσε» τη νίκη για τον Παναιτωλικό, όταν έπαιξε στο 92’ το 1-2 με τον Ντίας, έκανε το σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή και έγραψε το τελικό 3-1 για την ομάδα του.

Το σφύριγμα της λήξης βρήκε την ομάδα του Αγρινίου να πανηγυρίζει νίκη μετά από δύο μήνες στο πρωτάθλημα και τον τεχνικό της ΑΕΛ Ηλία Φυντάνη να περιγράφει-και όχι άδικα- ένα «πλασματικό αποτέλεσμα».

Παναιτωλικός (Μάκης Χάβος): Τσενάμο, Χαντάκιας, Μιχάι, Μαρινάκης, Μπεχαράνο, Πάουλο, Μοράρ (63′ Κλέσιο), Ντίας, Μάζουρεκ (74′ Λόπες), Ρότσα, Μαρκόφσκι (68′ Φάρλει).

ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Φάρκας (81′ Λαγός), Μασούρας, Φατιόν, Αγκάνοβιτς, Ντέλετιτς, Ναζλίδης, Λεοζίνιο (89′ Γιαννιτσάνης), Κρίζμαν.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ

Η ΠΑΕ ΑΕΛ θέλει να δώσει συγχαρητήρια στους προπονητές και τους ποδοσφαιριστές μας για την προσπάθεια την οποία κατέβαλαν και το πάθος το οποίο έδειξαν στο δύσκολο εκτός έδρας παιχνίδι με την ΠΑΕ Παναιτωλικός.

Και σε αυτό το παιχνίδι ήταν εμφανής η αλλαγή της ποιότητας της ομάδος, αλλά και το γεγονός ότι μέχρι και το τελευταίο λεπτό “παλεύει” όλα τα παιχνίδια.

Στο 7ο εκτός έδρας παιχνίδι (όλα σε πολύ δύσκολες έδρες) από τα 12 τα οποία έχει δώσει η ομάδα μας και με σημαντικές ελλείψεις, η εικόνα της ΑΕΛ στο γήπεδο, όπως διαμορφώθηκε από τις τελικές προσπάθειες, οι περισσότερες των οποίων ήταν με αντίπαλο μόνο τον τερματοφύλακα, μας γεμίζει αισιοδοξία.

Μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου έχουμε 2 παιχνίδια στην έδρα μας και 1 εκτός έδρας, στη Λαμία κι ο βαθμολογικός στόχος είναι πολύ κοντά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη φίλη ΠΑΕ Παναιτωλικός για την υπέροχη φιλοξενία και υποσχόμαστε ότι στο δεύτερο γύρο θα την ανταποδώσουμε ακόμη καλύτερα.

Το μυαλό όλων μας είναι στο παιχνίδι Κυπέλλου με την ΠΑΕ Αναγέννηση Καρδίτσας και γι αυτόν τον λόγο η ποδοσφαιρική μας ομάδα θα μεταβεί στην Καρδίτσα από την προηγουμένη του αγώνα, όπου και θα διαμείνει σε ξενοδοχείο της γειτονικής μας πόλης.

Ειρήνη Παπουτσή

ΦΩΤΟ: agriniopress.gr

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ