ΝΕΑ ΗΘΗ;

Ανακοίνωση της Σ.Ε νομού Λάρισας της ΔΑΚΕ Καθηγητών

Ακόμα περιμένουν τον αντικαταστάτη καθηγητή οι μαθητές της Β΄Λυκείου του Γ.-Λ.Τ. Καλλιθέας, για να τους διδάξει το μάθημα προσανατολισμού <<Βασικές Αρχές Κοινωνικών Επιστημών>>. Αρχικά το ΠΥΣΔΕ ν. Λάρισας, διέθεσε το Σεπτέμβριο καθηγητή ΠΕ 09

(Παπαδόπουλος Δ. στέλεχος των Παρεμβάσεων), για τις  ώρες που ζητούσε το σχολείο, σύμφωνα με τη δήλωση προτίμησης του συναδέλφου. Τοποθέτηση ΓΕΛ Γόννων (1η επιλογή) και Γ.-Λ.Τ. Καλλιθέας(2η επιλογή) ως διάθεση για συμπλήρωση του υποχρεωτικού του ωραρίου. Στη συνέχεια και χωρίς αίτηση του συναδέλφου, πρωτόγνωρο, άλλαξε η διάθεσή του από την Καλλιθέα, στο  ΓΕΛ  Πυργετού ( 3η επιλογή).

Γι’ αυτό φρόντισε το διορισμένο μέλος του ΠΥΣΔΕ,  ο οποίος  έκανε και την πρόταση για να  αλλάξει η διάθεση. Με την πρόταση αυτή συμφώνησαν και τα άλλα 2 μέλη της Διοίκησης, μαζί και ο αιρετός των Παρεμβάσεων, αφού εξυπηρετούνταν ο ημέτερος.

Πως είναι δυνατόν  ο συνάδελφος να τοποθετείται σύμφωνα με τη δήλωσή του σε σχολεία της  1ης και 2ης  προτίμησής του ,  να μην διατυπώνει αντίρρηση με αίτημα επανεξέτασης και αίφνης να πηγαίνει  σε σχολείο της 3ης  προτίμησης ; Μας θυμίζει  τον Όργουελ στη “ Φάρμα των ζώων”: “Όλα  τα ζώα είναι ίσα , αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα”. Τελικά οι προτιμήσεις παίζουν κάποιο ρόλο;

Δύο μήνες μετά, ψάχνουν ακόμα τον τρόπο για να καλύψουν πλήρως το κενό  που δημιούργησαν οι 4 της πλειοψηφίας, ζητώντας  και τη συναίνεση του αιρετού της ΔΑΚΕ. Αυτοί δημιούργησαν το πρόβλημα , αυτοί ας το λύσουν.

Θεωρούμε απαράδεκτο να γίνονται μετακινήσεις παρακάμπτοντας τις δηλώσεις προτίμησης και  επιπλέον να μην καλύπτεται άμεσα το κενό που δημιουργείται. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν ότι προέχει το συμφέρον των μαθητών και όχι των εκπαιδευτικών.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com