ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 37ου Δ.Σ. ΛΑΡΙΣΑΣ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ

Την Τετάρτη 1 Νοεμβρίου το Μουσείο Εθνικής Αντίστασης Λάρισας δέχθηκε την επίσκεψη των τμημάτων Γ΄1 και Γ΄2 του 37ου Δημοτικού σχολείου της πόλης μας. Ειδικότερα, 27 μαθητές συμμετείχαν στο τρέχον εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Μουσείου, το οποίο υλοποιείται από την αρχαιολόγο Βικτωρία Καπετάνου

και βασίζεται στους άξονες: “Μαθαίνω την Ιστορία του τόπου μου – Η απελευθέρωση της Λάρισας (1941-1944)” και “Αλληλεγγύη – Η Μάχη της Σοδειάς”. Κατά τη διάρκεια αυτής της εκπαιδευτικής δράσης τα παιδιά ήρθαν σε επαφή με την ιστορία της Λάρισας της περιόδου 1941-1944 και προσέγγισαν βασικές έννοιες όπως αυτές της “αντίστασης”, της “Εθνικής Αντίστασης”,  της “Απελευθέρωσης”,  της “Αλληλεγγύης” κ.α.

Για την ακρίβεια, οι μικροί μαθητές με τη συμμετοχή τους συνέβαλαν στη σύνθεση της ιστορικής αφήγησης: με τη βοήθεια του Kamishibai (ιαπωνικό “θέατρο από χαρτί”), εικόνων και ψηφιακών ήχων και μέσα από τη διάδρασή τους με την αφηγήτρια, τα παιδιά συνέθεσαν με τρόπο βιωματικό το ιστορικό τοπίο και κάποια από τα γεγονότα της εποχής, ενώ σε πολλές περιπτώσεις επέδειξαν την κριτική τους σκέψη. Οι μαθητές συνοδεύονταν από τις εκπαιδευτικούς Φωτεινή Ζαφείρη – Καζάνα και Δέσποινα Ποζαπαλίδου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ