Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το σεμινάριο «Βιομηχανική Κληρονομιά και Θεσσαλικά Τοπικά Προϊόντα» που οργάνωσαν οι Δ/νσεις Α/θμιας Εκπαίδευσης Λάρισας και Μαγνησίας δια των Υπευθύνων Σχολικών Δραστηριοτήτων, κ. Κων/νας Χατζημίχου και κ. Αντώνη Αντωνίου αντίστοιχα.
Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Τσαλαπάτα στο Βόλο και ήταν στο πλαίσιο ίδρυσης του νέου Περιφερειακού Θεματικού Δικτύου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Βιομηχανική Κληρονομιά και Θεσσαλικά Τοπικά Προϊόντα» με ιδρυτές τις Δ/νσεις Α/θμιας Εκπ/σης Λάρισας και Μαγνησίας.
Στην ημερίδα, ακούστηκαν ενδιαφέρουσες ανακοινώσεις με θέμα τα βιομηχανικά μνημεία και τη σύγχρονη αξιοποίηση και επανάχρησή τους καθώς και θέματα που αφορούσαν σε εκπαιδευτικές δράσεις σχετιζόμενες με τη βιομηχανική κληρονομιά.
Επίσης, έγινε παρουσίαση του σκοπού, των στόχων και των προσδοκιών του δικτύου καθώς και της χρησιμότητάς του για τα σχολεία που συμμετέχουν σε αυτό.
Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών – Λαογραφικό Ιστορικό Mουσείο Λάρισας συμμετείχαν στην ημερίδα με το θέμα: «Η μετατροπή ενός Βιομηχανικού μνημείου σε κέντρο πολιτισμού και εκπαίδευσης: Η περίπτωση του Μύλου του Παππά στη Λάρισα».
Στην από κοινού εισήγηση του Αντιδημάρχου Πολιτισμού και Επιστημών κ. Πάνου Σάπκα και της Υπεύθυνης του Λ.Ι.Μ.Λ. κ. Φανής Καλοκαιρινού παρουσιάστηκαν οι στόχοι που είχαν τεθεί σχετικά με την ανάδειξη του Μύλου του Παππά ως βιομηχανικού μνημείου και τα βήματα που ακολουθήθηκαν ώστε να αποτελεί σήμερα ο Μύλος του Παππά κυψέλη πολιτισμού και εκπαίδευσης με ποικίλες πολιτιστικές και εκπαιδευτικές δράσεις που φιλοξενεί καθημερινά.
Παρουσιάστηκαν δε, το νεοσύστατο Μουσείο Σιτηρών και Αλεύρων και οι μουσειοπαιδαγωγικές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί στο Μύλο του Παππά μέχρι σήμερα.
Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών-Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας συμμετέχουν στο νεοσύστατο Περιφερειακό Θεματικό Δίκτυο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Πολιτιστικών Θεμάτων με θέμα «Βιομηχανική Κληρονομιά και Θεσσαλικά Τοπικά Προϊόντα».